• Construïm #NouGranollers

  Després de quatre anys d’adreçar-vos pensaments des d’aquesta columna, m’atreveixo a fer-vos algunes preguntes en veu alta. Ha ajudat prou l’actual govern de la ciutat a superar els temps difícils que vivim? Ha fet tot el possible amb la seva actuació per construir un futur millor? Les mirades i complicitats que us adrecen han arribat amb franquesa i alleugereixen? Han sabut canalitzar les inquietuds i l’espurna que porteu dins com a gent de Granollers? I amb la mateixa frescor que el primer dia? Nosaltres pensem que no.

 • Més justícia social al #NouGranollers

  Els independentistes d’esquerres som sobiranistes precisament perquè pretenem fer honor al mot amb què vestim la nostra causa: la sobirania que perseguim ens interessa en tant que alliberadora de la nació cultural i lingüística secularment menystinguda i negada, per descomptat, però sobretot perquè anhelem garantir l’emancipació de tots i cadascun dels nostres conciutadans. Si som sobiranistes és perquè volem que les nostres institucions, les del nou país que veurem néixer ben aviat i les del nou Granollers per al que treballem, siguin veritables garants dels drets i la dignitat de les persones, com a individus i com a part dels col·lectius de què formin part.

 • Esport i salut al #NouGranollers

  L’activitat esportiva ocupa un espai molt important en la vida de la ciutadania, en tant que és un temps de lleure de la persona i de la comunitat i una forma d’assolir una millor qualitat de vida pel que fa a la salut. L’esport, a més, és un motor de canvi social, donat que permet enfortir la cohesió social dels nostres barris, i també econòmic, amb capacitat de generar ocupació i riquesa. Així ho demostren esdeveniments com la Granollers Cup o la Mitja Marató que acabem de celebrar.

 • Contaminació Cotxe CO2 Partícules

  Un #NouGranollers més sa

  La Comissió Europea marca Granollers com a zona sensible per la contaminació atmosfèrica, ja que se superen els límits anuals d'alguns paràmetres de qualitat de l’aire, per sobre els quals ja no és respirable si volem preservar la salut humana. En els darrers episodis d'anticicló s'han desplegat mesures, més aviat pobres i innocents, per evitar l'exposició elevada a òxids de nitrogen i partícules PM10. Granollers, com a ciutat menor de 60,000 habitants, excepcionalment té un Pla d’actuació local per a la reducció de la contaminació atmosfèrica per fer front a la situació.

 • La futura FP de la ciutat

  Contínuament sentim dir que tenim la generació millor preparada de la història. Però malgrat tot, la nostra taxa d'atur juvenil és una de les més altes d'Europa. I una de les causes que això sigui així és la manca de lligam entre la formació i les necessitats de les empreses. A Granollers, les polítiques en educació ens situen com una ciutat amb un baix nivell de fracàs escolar. Però què passa un cop acabada l'ESO? Hi ha suficients oportunitats formatives a la ciutat? Creiem que no.