• Marta Rovira a la plaça Maluquer i Salvador

  Marta Rovira "els candidats i candidates d'ERC, a més de ser gent valenta, han de ser gent agosarada"

  Marta Rovira demana als candidats i candidates d'ERC ser agosarats per afrontar, des dels ajuntaments, les desigualtats socials, de l'atur i la regeneració política Marta Rovira va explicar ahir a Granollers la importància de construir el nou país des del municipalisme. I va assegurar que "les eleccions municipals del 24 de maig son una oportunitat per triar els millors alcaldes i equips de govern amb les millors propostes i que a més siguin capaços d'assumir el procés constituent".   "Tenim un país il·lusionat de poder construir-se des de la base.

 • 29A - la llista d'ERC Acció Granollers dalt l'escenari amb Pep Mur

  Mur aposta per transformar Granollers a partir de la transparència, la participació i la innovació

  Mur va expressar la necessitat de transformar la ciutat "contra la vella política i formes de fer que són antigues" a partir de tres dinàmiques molt republicanes: la participació, la transparència i la innovació feta a partir d’estar al costat de la gent.   L'alcaldable d'ERC-Acció Granollers va defensar no tant el QUÈ sinó el COM: "Des d’ERC-Acció Granollers pensem que són tant importants les propostes del programa com la manera de portar-les a terme. Una bona idea executada de forma autoritària, sense ni tan sols ser consultada, perd tota la seva essència quan s’aplica en una comunitat.

 • Presentació de la llista d'ERC-Acció Granollers al Museu

  Una llista renovada i oberta

  ERC-Acció Granollers va presentar el dia 16 d'abril al Museu la seva llista completa de cara a les eleccions del 24 de maig, una llista que Pep Mur, candidat a l'alcaldia, va qualificar d'"estrictament renovada i oberta". "És la millor llista per fer el millor Granollers. Hem incorporat molta gent nova, i hem fet possible el nostre objectiu d'incorporar les diferents mirades de la ciutat, la qual cosa per mi és molt potent".   La llista d'ERC- Acció Granollers compta amb 16 independents, 14 militants d'ERC, 3 joves de les JERC, 1 persona d'AVANCEM i una altra de RCat.

 • Innovació municipal

  Sovint quan parlem d’innovació ho fem per referir-nos a la necessitat de que els nostres sectors productius siguin el màxim de competitius i parlem d’innovació en els productes, en els processos, en els serveis o bé en les tecnologies. Aquests dies com us podeu imaginar, a Granollers com a la resta de poblacions del país, estem preparant la nostra proposta programàtica que partint de les idees generals anem personalitzant pel nostre municipi. Tot plegat ho fem, com no pot ser d’altra manera, parlant amb la gent i ha estat en aquest entorn de debat que va sorgir la idea de traslladar el concepte innovació a l’àmbit de la gestió municipal.

 • Pep Mur amb Mariona Serra (núm. 4)

  Mariona Serra i Pau Llobet, números 4 i 5 de la llista d’ERC-Acció Granollers

  Mariona Serra i Fernàndez (4) Independent, veïna del barri de Sota Camí Ral, de 34 anys, i mare de 2 fills. És llicenciada en Ciències Polítiques i té un Màster en Gestió Pública per la UPF. Treballa en el sector bancari com empleada en una entitat financera. Mur ha destacat que el paper de la Mariona a partir del 25 de maig serà el de dinamitzar processos participatius a la ciutat, després de viure un procés de participació real ara fa un any quan va participar en el procés de primàries que va celebrar ERC Acció Granollers .

 • Pep Mur i Chakir El Homrani a la roda de premsa

  Núria Maynou i Chakir El Homrani, números 2 i 3 d'ERC-Acció Granollers

  De Núria Maynou i Chakir ElHomrani, Mur va assegurar que encaixen perfectament el projecte d'ERC-Acció Granollers, ja que son persones vinculades a l'àmbit del desenvolupament local i la formació professional, pilars bàsics del seu projecte. El candidat a l'alcaldia de Granollers també va afirmar que el seu és "un projecte obert, renovador, i que vol portar sàvia i talent nou a la ciutat". També va emfatitzar que "el nostre fet diferencial no és tant el que farem, sinó com ho farem, ja que basarem la nostra acció de govern radicalment amb la implicació dels ciutadans i impulsarem, entre altres, pressupostos participatius, consells liderats per ciutadans i una Regidoria d'Innovació que sigui un motor per estar constantment en un procés de repensar com fer coses noves".

 • Construïm #NouGranollers

  Després de quatre anys d’adreçar-vos pensaments des d’aquesta columna, m’atreveixo a fer-vos algunes preguntes en veu alta. Ha ajudat prou l’actual govern de la ciutat a superar els temps difícils que vivim? Ha fet tot el possible amb la seva actuació per construir un futur millor? Les mirades i complicitats que us adrecen han arribat amb franquesa i alleugereixen? Han sabut canalitzar les inquietuds i l’espurna que porteu dins com a gent de Granollers? I amb la mateixa frescor que el primer dia? Nosaltres pensem que no.

 • Més justícia social al #NouGranollers

  Els independentistes d’esquerres som sobiranistes precisament perquè pretenem fer honor al mot amb què vestim la nostra causa: la sobirania que perseguim ens interessa en tant que alliberadora de la nació cultural i lingüística secularment menystinguda i negada, per descomptat, però sobretot perquè anhelem garantir l’emancipació de tots i cadascun dels nostres conciutadans. Si som sobiranistes és perquè volem que les nostres institucions, les del nou país que veurem néixer ben aviat i les del nou Granollers per al que treballem, siguin veritables garants dels drets i la dignitat de les persones, com a individus i com a part dels col·lectius de què formin part.

 • Esport i salut al #NouGranollers

  L’activitat esportiva ocupa un espai molt important en la vida de la ciutadania, en tant que és un temps de lleure de la persona i de la comunitat i una forma d’assolir una millor qualitat de vida pel que fa a la salut. L’esport, a més, és un motor de canvi social, donat que permet enfortir la cohesió social dels nostres barris, i també econòmic, amb capacitat de generar ocupació i riquesa. Així ho demostren esdeveniments com la Granollers Cup o la Mitja Marató que acabem de celebrar.

 • Contaminació Cotxe CO2 Partícules

  Un #NouGranollers més sa

  La Comissió Europea marca Granollers com a zona sensible per la contaminació atmosfèrica, ja que se superen els límits anuals d'alguns paràmetres de qualitat de l’aire, per sobre els quals ja no és respirable si volem preservar la salut humana. En els darrers episodis d'anticicló s'han desplegat mesures, més aviat pobres i innocents, per evitar l'exposició elevada a òxids de nitrogen i partícules PM10. Granollers, com a ciutat menor de 60,000 habitants, excepcionalment té un Pla d’actuació local per a la reducció de la contaminació atmosfèrica per fer front a la situació.

 • La futura FP de la ciutat

  Contínuament sentim dir que tenim la generació millor preparada de la història. Però malgrat tot, la nostra taxa d'atur juvenil és una de les més altes d'Europa. I una de les causes que això sigui així és la manca de lligam entre la formació i les necessitats de les empreses. A Granollers, les polítiques en educació ens situen com una ciutat amb un baix nivell de fracàs escolar. Però què passa un cop acabada l'ESO? Hi ha suficients oportunitats formatives a la ciutat? Creiem que no.