• Ajuntament Granollers

  Crònica del Ple d'octubre

  Ahir el Ple de Granollers va debatre un dels grans temes de ciutat, les Ordenances Fiscals, un document fonamental perquè forma part de l’estructura dels ingressos del nostre consistori. Un document que no vam pactar fins el mateix dia del ple, per cert, i en aquest sentit els grups de l’oposició vam expressar la nostra queixa i la demanda per, en el futur, treballar aquest tema amb més temps.   Tal i com hem fet en altres ocasions, vam reclamar la tramitació conjunta de l’expedient d’Ordenances Fiscals i el Pressupost de forma que els ingressos i les despeses es puguin debatre al mateix temps.

 • Guia contribuent

  Impostos més socials

  Ara fa un tot just any, l’equip de govern va anunciar que al 2015 destinaria 100.000€ per subvencionar l’IBI a les famílies amb pocs recursos econòmics. Una proposta que va ser ben rebuda pel nostre grup municipal, doncs feia molts anys que reclamem unes ordenances fiscals més socials.   En aquest sentit, ERC-AG va demanar, ja al 2011, l’aplicació de subvencions pel pagament d’impostos en aquells casos en que la Llei Reguladora d’Hisendes Local no permet fer bonificacions en funció dels ingressos, i la subvenció de l’IBI era la més evident, donat que és un dels impostos que més esforç requereix.

 • Atac feixista

  ERC-Acció Granollers condemna l'atac d'ahir contra les seus d'ANC i Convergència a Granollers

  ERC-Acció Granollers condemnem  les noves pintades fetes ahir a diverses façanes de la ciutat, entre elles les seus de CDC i ANC de Granollers, on s'amenaça al fotoperiodista Jordi Borràs.   Es tracta d'un atac que se suma als produïts el 14 i 15 d'octubre contra el bust del president Companys, als jardins que porten el seu nom, amb motiu del 75è aniversari del seu afussellament.   Des de ERC-AG no ens cansarem de denunciar aquestes accions repulsives i violentes a símbols i institucions defensores de la llibertat i la democràcia.

 • AUTOLIV

  ERC-AG rebutja el tancament d'Autoliv

  Davant l'anunci del tancament de la planta d'AUTOLIV KLE S.A. a Granollers, ERC-Acció Granollers mostra el seu total rebuig a la decisió de la multinacional sueca, i es posa a disposició del treballadors i treballadores d'Autoliv per tal de cercar sol.lucions en tots els àmbits administratius per tal d'evitar el tancament de la planta, que actualment ocupa 290 persones. Així mateix, ERC-AG donarà suport al comitè d’empresa i als treballadors i treballadores en les seves reivindicacions i accions per aconseguir el manteniment dels llocs de treball i la continuïtat de l’empresa a la capital del Vallès Oriental.

 • contenidors

  Neteja i residus

  No és cap secret que els granollerins i granollerines tenim la percepció d'una ciutat bruta. De fet, si preguntem als nostres veïns i veïnes quin és el major problema de la ciutat, la majoria ens respondran precisament la manca neteja als espais públics. Contenidors bruts i plens, manca de papereres,  parcs descuidats, mobles al carrer... són només alguns exemples.   No podem obviar el paper de la ciutadania. Els granollerins i les granollerines ens hem de fer responsables conjuntament amb els serveis municipals de la cura de la nostra ciutat.

 • Ajuntament Granollers

  ERC-AG demana que Granollers s'adhereixi a la declaració de municipis oposats al TTIP

  El grup municipal d’ERC-AG  ha presentat avui una moció per tal que Granollers es declari Municipi oposat al TTIP, defensant els serveis públics bàsics per a la solidaritat i redistribució social, el medi ambient i els drets de la ciutadania.   En cas de ser aprovada, l’Ajuntament de Granollers sol·licitaria al Ministeri d'Economia i Competitivitat la suspensió de les negociacions del TTIP i altres acords comercials similars (com el CETA, Acord de Lliure Comerç entre el Canadà i la UE, i el TISA, Acord Multilateral per a la liberalització i Privatització de Serveis Públics ).

 • Regidors grup municipal ERC-AG

  Crónica del Ple de setembre

  Ahir va ser un d'aquells plens on la manca de voluntat negociadora del PSC es va fer palesa un cop més. Una manca de diàleg no només amb els grups de l'oposició, sinó també amb el Comitè d'empresa de l'ajuntament de Granollers, amb qui en tenen l'obligació legal.   Precisament per aquesta manca de negociació i la incapacitat d'arribar a acords, el grup municipal d'ERC-AG va votar en contra de la modificació de plantilla que tenia per objectiu reorganitzar diversos llocs de treball per proveir de tècnics i caps la nova àrea de l'ajuntament de Granollers.

 • Junts pel Sí

  27S, l’inici del nou país

  Fa cinc anys, un calorós 10 de juliol de 2010, un milió i mig de persones ens vàrem concentrar a Barcelona en contra de la retallada de l’Estatut. Dos anys després, el 2012, vàrem tornar a omplir de gom a gom els carrers de Barcelona sota el lema “Catalunya, Nou Estat d’Europa”. El 2013 vàrem enllaçar el país de punta a punta, demostrant al món que com a poble podem assolir qualsevol repte que ens proposem. I ho vam fer amb la nostra Via Catalana, la via pacífica, cívica i democràtica.

 • Constitució Consell Comarcal

  Discurs Constitució Consell Comarcal Vallès Oriental

  CDC i ERC s’han convertit en la primera i segona força comarcal en nombre d’alcaldies i en nombre de regidores i regidors. Interpretant doncs aquesta voluntat comarcal, estem disposats a assumir les responsabilitats de vetllar pels interessos de tots els municipis que en formen part.   Ha arribat l’hora de deixar entrar aire fresc i noves maneres de fer al consell comarcal. Volem fer del Consell Comarcal una eina útil pels diferents municipis de la comarca i pels seus ciutadans i ciutadanes.

 • Pep Mur, Núria Maynou i Chakir El Homrani, regidors grup municipal ERC-AG

  Reptes i oportunitats

  Comencem una nova legislatura, i primer de tot volem donar les gràcies a totes les persones que ens han fet confiança, una confiança que a nosaltres ens tocarà exercir des de l’oposició. Com sempre, ho farem en positiu i amb voluntat de construir una ciutat més lliure, més justa i amb més oportunitats per a tothom.   Per fer-ho, hem d’anar més enllà de la simple gestió de la ciutat. Tenim per davant quatre anys plens de reptes, i per resoldre’ls amb èxit els haurem d’afrontar plegats, ajuntament i societat civil, de forma compartida.

 • Constitució Ple

  Intervenció Ple Constitució

  Han passat 36 anys des de les primeres eleccions municipals un cop recuperada la democràcia. Avui, de les 25 regidores i regidors que formem part d’aquest nou consistori, 11 han nascut en democràcia. Com bé sabem, democràcia, en grec, vol dir “govern del poble”. És cert que des de que els grecs van establir aquest sistema de govern fins el nostres dies aquest ha experimentat multitud de millores que l’han anat fent cada vegada més just i representatiu. Hi ha un aspecte d’aquells inicis de la democràcia que avui volem posar en valor: els electes no prenien les decisions - els grecs consideraven  que donar el poder per prendre decisions als representants electes era treure’l al poble.

 • Agraïments i reflexions

  No era difícil preveure que els personalismes s’imposarien a les propostes, que els petits gestos acabarien sent més importants que els grans anunciats sobre el futur de la ciutat, almenys això és el que es desprèn dels breus intercanvis d’impressions quaranta vuit hores després dels resultats de les darreres eleccions municipals. Per cert, un agraïment sincer a totes les persones que ens han fet confiança, no patiu, tot i que tornem a tenir enfront una majoria absoluta.La mateixa dels darrers vuit anys.

 • Parc Central Granollers

  ERC-Acció Granollers proposa un central parc al centre de Granollers

  Pep Mur ha presentat avui la seva idea estrella per la propera legislatura: la remodelació del l'entorn del parc Torres Villà i Plaça Barangé per construir un gran parc central que millori la qualitat de vida de la ciutadania i que funcioni com el pulmó del centre de la ciutat.   Mur ha especificat que es tractaria d'una "gran reforma de ciutat" i ha volgut remarcar que no es tractaria d'un projecte d'una única legislatura, sinó que probablement s'allargaria fins la següent. "No volem mentir, com fan altres amb el cobriment de la via del tren".

 • Chakir El Homrani al debat sobre educació

  Debat sobre l'educació a Granollers

  Chakir El Homrani, número 3 de la llista d'ERC-Acció Granollers, va participar ahir en el debat "L'educació a Granollers: propostes per portar a l'ajuntament" organitzat pel Casal del Mestre. Entre els temes tractats, van destacar el model educatiu relacionat amb model de país, com les retallades estan afectat l'educació, el pes de l'escola concertada a Granollers o la doble xarxa entre les escoles públiques i les concertades.   Chakir El Homrani destaca per la seva experiència en l’àmbit de formació entre empresa i formació professional, així com en acreditacions de competències professionals.

 • Guillem Pujadas (núm. 6)

  Els joves de Granollers volem gaudir d'una vegada per totes de la ciutat en què vivim. A tota hora! Tot l'any!

  Fa massa temps que, als vespres i nits, hem d'anar-nos-en de les nostres places si volem sortir a sopar, fer uns beures, al cine o a la discoteca, per exemple. I, a més, hem de fer-ho agafant el nostre propi transport. Ja n'hi ha prou. Volem un Granollers viu de dia i de nit, dinàmic, amable i respectuós, que entengui que una ciutat és quan és viva a tota hora, quan en cada minut ofereix als seus habitants opcions de tota mena: Des d’oci nocturn fins la tranquil·litat del veïnat. Els membres de les JERC apostem per retornar-li a Granollers el rol de capitalitat a la ciutat, aquell paper que tenia abans i que, a mesura que han passat els anys, ha perdut i que permetia que la ciutat fos punt de trobada de joves de la ciutat i també de la comarca.