• Regidors ERC-AG

  CRÒNICA DEL PLE DE GENER

  Hem començat l’activitat plenària del 2016 amb l’aprovació de tres mocions que van generar cert debat, i que a continuació us explicarem.   La primera, presentada pel nostre grup municipal, dóna suport a les mobilitzacions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, un Pla aprovat el passat 8 de gener el Consell de Ministres espanyol que suposa una amenaça per al futur socioeconòmic i mediambiental del tram final del riu Ebre, el delta de l’Ebre i els seus pobles. La moció va ser aprovada amb els vots favorables de tots els grups excepte de Ciutadans, que es va abstenir, i el grup del PP, l’únic regidor del qual no va assistir al Ple.

 • Pep Mur

  CONTRACTE MIRACULÓS?

  A Granollers, quan no plou, els carrers estan més bruts. I els darrers mesos no n’ha plogut massa, a la nostra ciutat.   La manca de neteja a la ciutat és de fet la queixa més habitual entre els granollerins i granollerines, sobre tot entre els veïns i les veïnes dels barris  perifèrics.   És evident que cal avançar en l’organització i l’eficiència dels serveis de neteja de la ciutat, i per això el nostre grup municipal ha reclamat millores en diverses ocasions. I la resposta que rebem sempre per part de l’equip de govern és que els problemes se solucionaran quan entri en vigor el nou contracte de neteja viària i de recollida de residus.

 • PAH Granollers

  ERC-AG presenta una moció de rebuig a la decisió judicial de desnonar una persona per no abonar 106,07€ d’un rebut de la taxa d’escombraries

  El Grup municipal d’ERC-AG ha presentat avui una moció d’urgència per tal que el Ple de l’Ajuntament de Granollers, que se celebrarà demà dimarts 26 de gener, manifesti el seu rebuig a la decisió judicial, absolutament desmesurada, per la qual es declara rescindit un contracte d’arrendament d’un habitatge com a conseqüència del no pagament per part de la llogatera de 106,07€ del rebut de la taxa d'escombraries corresponent a l'any 2011. La moció també proposa que el consistori doni suport a la persona afectada per aquesta decisió judicial i posar a la seva disposició els serveis de l'Ajuntament de Granollers per tal de cercar solucions a la seva situació.

 • Mobilitzacions contra Pla Hidrològic Conca Ebre

  ERC-AG presenta una moció de suport a les mobilitzacions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre

  El grup municipal d’ERC-Acció Granollers ha presentat avui una moció de suport a les mobilitzacions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre després que el passat 8 de gener el Consell de Ministres espanyol aprovés dos decrets que inclouen un total de 16 plans hidrològics de conca (per al període 2015-2021) entre els quals es troba el de l’Ebre. Aquest Pla ha tingut el rebuig de quatre de les nou comunitats autònomes que rega el riu Ebre (Catalunya, el País Basc, Navarra i el País Valencià).

 • Roda premsa al.legacions ordenança clubs cànnabis

  ERC-AG reclama eines per permetre als clubs socials de cànnabis complir amb la nova ordenança reguladora

  El grup municipal d’ERC-Acció Granollers ha presentat les seves al·legacions a l’ordenança reguladora dels Clubs Socials de Cànnabis i el seu portaveu, Pep Mur, ha posat en evidència  la manca de mecanismes per fer complir la normativa, principalment pel que fa als accessos al clubs.   L’ordenança, aprovada inicialmet al Ple del novembre passat, permet als Clubs Socials de Cànnabis  donar d’alta com a sòcia a qualsevol persona que sigui consumidora habitual de cànnabis sempre que aquesta sigui major d’edat, no formi part de cap altre club i estigui avalada per un altre soci.

 • Ple Granollers

  Crònica del Ple de desembre

  Dimarts vam celebrar el darrer ple del 2015. I si bé l’octubre és el mes de les ordenances fiscals, desembre és, per tradició, el ple dels pressupostos. I precisament aquest va ser el tema en el que es van centrar les intervencions dels diferents grups municipals.   El de 2016 serà un pressupost lleugerament superior, però molt similar al de 2015, amb poques novetats respecte al pressupost ordinari en tant que aquest és bastant captiu. Això sí, malgrat les reivindicacions dels grups de l'oposició, seguim sense iniciar processos participatius per tal que, per exemple, la ciutadania pugui decidir a què es destina part del pressupost de manteniment del seu barri, tal i com venim reclamant des de 2003.

 • Núria Maynou

  Sis mesos i res de nou!

  Han passat més de 6 mesos des que es va constituir el nou govern local, prou temps per avançar i tirar endavant noves iniciatives o, com a mínim, per plantejar i programar l'acció de govern de cara a la nova legislatura. Malauradament, això encara no s’ha fet.   L’equip de govern actual, si bé ha canviat algunes cares, no ha modificat plantejaments ni maneres d’actuar respecte al que fins ara ha anat fent. Així, aquests primers mesos de mandat l’equip de govern s’ha  limitat a aprovar aspectes purament administratius o expedients ja iniciats - i pràcticament enllestits - de la legislatura anterior.

 • Regidors grup municipal ERC-AG

  Passeres a la Font Verda i inversions en coneixement, principals propostes d’ERC-AG de cara al 2016

  La regidora Núria Maynou ha assegurat que, malgrat que el pressupost ordinari és bastant “captiu” pel que fa a les despeses, a les partides d’inversions és on realment hi ha marge per prioritzar els projectes de ciutat. Per aquest motiu, el grup municipal d’ERC-AG ha presentat les seves principals propostes de cara al pressupost d’inversions de 2016.   Pel que fa a les propostes d’ERC-AG a les inversions de 2016, Maynou destaca, en primer lloc, la millora de la connectivitat entre la zona de la Font Verda i el centre de la ciutat amb la construcció de tres passeres que travessin la via del tren, en concret, a l’alçada del Parc Torras Villà, a l’alçada del carrer Enginyers, i a l’alçada del carrer Minetes.

 • Pep Mur i Planas

  Aprofundim més en la implicació ciutadana!

  La implicació ciutadana en la presa de decisions de les institucions és una de les reivindicacions més incisives d’ERC. Per això, fa més d’una dècada que reclamem la redacció d’un Reglament de Participació Ciutadana que millori la capacitat dels granollerins i granollerines d’incidir en el dia a dia de la política municipal.   Al 2010, semblava que faríem un petit avenç amb l’aprovació del Pla Director de Participació Ciutadana, un document que ens havia d’ajudar a configurar  un nou model de governança.

 • Acte central de campanya a Granollers

  Dilluns 7 de desembre, ERC organitza l’acte central de campanya al Vallès Oriental de cara a les eleccions al Congreso del 20D. A l’acte hi intervindran, entre altres, Gabriel Rufián, cap de llista al Congrés, Oriol Junqueras, president d’ERC, Josep Manel Bueno, núm.8 a la llista, i Ester Capella, actual portaveu d’ERC al Senat. Presentarà l’acte la cuinera vallesana Ada Parellada. L’acte començarà a les 19:30h, al Centre Cultural de Granollers (C/Joan Camps, 1). L’aforament és limitat, per la qual cosa us recomanem que vingueu a partir de les 19h, hora en que s’obriran les portes del Centre Cultural.

 • Objectiu: pressupostos participatius

  Desembre és, dins l’àmbit de la gestió municipal,  el mes del debat dels pressupostos. Un debat que es manté prèviament amb els diferents serveis de l’ajuntament i, un cop tancada la proposta, amb els grups municipals de l’oposició.   En aquesta dinàmica, però, hi trobem a faltar el debat amb la ciutadania. Per aquest motiu, fa molts anys que des d’ERC-AG reclamem la implantació dels pressupostos participatius amb l’objectiu de buscar la co-responsabilització de la població en la gestió pública.

 • Ajuntament Granollers

  Crònica del Ple de novembre

  Podríem dir que el ple de novembre va ser el ple de les unanimitats, ja que la meitat dels expedients que anaven a votació es van aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals, un fet no massa habitual. D’aquests, el més agraït va ser l’atorgament de les medalles de la ciutat a Francesc Jané Carrencà i a Ceràmica Cumella. Per nosaltres és molt important i significatiu fer aquest reconeixement i agraïment als nostres ciutadans i ciutadanes per la tasca que porten a terme.   Molts vots favorables, hem dit.

 • LGTB

  ERC-AG presenta una moció per tal de garantir el desplegament de la Llei contra la LGTBfòbia

  El grup municipal d'ERC-AG ha presentat avui una moció per tal que l’Ajuntament de Granollers realitzi una sèrie de mesures, accions, protocols i actuacions per tal de garantir el desplegament de la Llei contra la LGTBfòbia a Granollers  i afavorir-ne el seu compliment. Fa un any el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trangèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

 • Resolució 1/XI

  CIU, ER-AG I CRIDA-CUP presenten una moció de suport a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya

  Pocs dies després que el Parlament de Catalunya , en sessió plenària, hagi aprovat la resolució 1/XI en la que, entre altres, es declara l’inici del procés de creació de l’estat català independent en forma de república, els grups municipals de CiU, ERC-AG i CRIDA-CUP han presentat de forma conjunta una moció de suport a l’esmentada resolució.   Concretament, la part dispositiva proposa “manifestar el ple suport i l’adhesió de l’ajuntament de Granollers a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya”.

 • Vicenç Albert Ballester

  ERC-AG reclama que a la propera Comissió del Nomenclàtor s’incloguin les dos peticions pendents del grup republicà

  El grup municipal d’ERC-Acció Granollers ha demanat a l’alcalde Josep Mayoral, president de la Comissió del Nomenclàtor, que a la convocatòria de la Comissió del Nomenclàtor, anunciada fa pocs dies per tractar la petició de la CRIDA-CUP en referència a la plaça Manuel Montañà, s’incloguin les dos propostes fetes pel grup republicà al 2013 i al 2014, i que encara no han passat per la comissió.   El 10 de juliol de 2013 el grup municipal d’Acció Granollers va sol·licitar  a la Comissió del Nomenclator l’inici d’un expedient de denominació de la via pública per la concessió d’un espai públic dedicat a la memòria de Vicenç Albert Ballester i Camps (1872-1938).