• Ple Granollers

  Crònica del ple de setembre

  Si hem de descriure amb una paraula el desenvolupament del darrer ple del 27 de setembre, aquesta seria sorpresa. Sorpresa per l’actitud, arguments i posicionaments del PSC en alguns dels punts que es portaven a Ple.   Primer parlarem de la moció “Som 27 i  més” en defensa dels encausats per la tancada al rectorat de la UAB, presentada per la CRIDA-CUP, que  tenia com objectiu que expressar la solidaritat amb aquests 27 membres de la comunitat universitària (entre ells, un granollerí) que  s’enfronten a una possible condemna d’11 a 13 anys de presó iniciar una tancada al Rectorat de la UAB al 2013.

 • Acte Educació

  ERC-AG proposa mecanismes per un model educatiu inclusiu

  Josep Bargalló, ex conseller d’ensenyament de la Generalitat, va assegurar ahir en un acte organitzat per ERC-AG, que l’actual model educatiu és ineficient, en tant que no posa a l’alumne al centre de les polítiques educatives: “tenim un sistema educatiu que encara segrega, que no innova i es tanca en sí mateix, que central i rígid”.  Per això, va reclamar una major corresponsabilitat entre la Generalitat, Ajuntaments i escoles. “No hi haurà un millor sistema educatiu a Catalunya sense una major corresponsabilitat educativa per part dels ajuntaments i una major voluntat de la Generalitat per cedir responsabilitats”.

 • Ple Estat Ciutat

  Intervenció Ple Estat de la Ciutat

  Urbanisme més social   Granollers continua sent la ciutat on la gent s’entrebanca caminat pels seus carrers i places, una ciutat que necessita un manteniment permanent d’espais que no fa massa temps que s’han inaugurat.   Una ciutat on els plantejaments de futur es basen en remodelar coses del passat com ara la plaça 11 de setembre, una plaça que es va reformar només fa 20 anys i que ara cal tornar a repensar.   Les seves actuacions urbanístiques, des de fa anys, es basen en anar apedaçant la ciutat, a vegades amb més encert i a vegades amb menys.

 • Pep Mur

  Programari lliure versus Programari privatiu

  Des d’una perspectiva ideològica m’atreveixo a dir que el programari lliure guanya de carrer al programari privatiu. El primer representa el treball en comunitat, compartir el coneixement i les experiències de cada un, no posar límits a la possibilitat d’enriquir-lo i des del punt de vista del negoci el podríem associar a processos productius.   El segon, el programari privatiu, l’associem, gairebé de forma exclusiva, a l’estratègia d’enriquiment a partir de satisfer unes necessitats inicials dels usuaris que l’utilitzen.

 • Núria Maynou

  En context

  Als darrers plens, hem reclamat amb certa insistència que les preguntes que el nostre grup municipal formula al Ple, tinguin resposta al mateix Ple, tal i com estipula la legislació actual. I ho hem fet perquè massa sovint les respostes es traslladen a les Comissions Informatives, una pràctica gens pròpia d’un govern que s’autodefineix com obert i transparent i que a més a més incompleix les regles del joc.   Per entendre aquesta “dèria” nostra, que potser a alguns els hi deu semblar intranscendent, és necessari saber exactament la diferència entre donar explicacions al Ple, o donar-les a una Comissió Informativa.

 • Regidors grup municipal ERC-AG

  ERC-AG PRESENTA LES SEVES PROPOSTES CONCRETES A LES ORDENANCES FISCALS DE 2017

  El grup municipal republicà ha presentat, un any més, les seves propostes de modificació a les Ordenances Fiscals de cara al 2017. Tal i com ja hem expressat en altres ocasions, reclamem que l’equip socialista apliqui el principi de contribució segons la capacitat econòmica dels ciutadans i ciutadanes mitjançant la tarifiació social, sobretot als serveis educatius com ara les Escoles Bressol i l’Escola de Música. I proposem mesures per incentivar bones pràctiques mediambientals i socials i sobre tot com a eina generadora de justícia social.

 • AJUNTAMENT GRANOLLERS

  Crònica del ple de juliol

  El Ple d'ahir era l'últim abans del període vacacional, donat que a l'agost es paralitza l'activitat municipal a l'Ajuntament i no tornarem a celebrar cap Comissió Informativa ni Ple fins el setembre.   El fet que aquest fos el Ple previ a les vacances es va fer notar, en tant que només vam aprovar-se 3 expedients i dos mocions, i fins i tot van excussar la seva assistència tres regidors de l'oposició (cap d'ERC-AG) donat que estaven fora de la ciutat.   En primer lloc, es va donar compte del canvi de titularitat del sisè tinent d'alcalde, que va passar de la regidora Mireia López al regidor Francesc Arolas, i com es donava compte aquest punt no es va votar.

 • Pep Mur i Planas

  Un any després

  Fa un any i escaig, les municipals van canviar el mapa polític a molts municipis catalans, i, com a conseqüència, en molts d’aquests municipis es comencen a veure els efectes de la regeneració, amb cares noves al capdavant dels consistoris que porten noves maneres de fer i, sobretot, nous aires de replantejament de la gestió local des de la seva base.   A Granollers, en canvi, tot segueix igual. Malgrat l’entrada al consistori de noves forces polítiques i dels millors resultats d’ERC-AG, el PSC va aconseguir mantenir, per tercera vegada, una majoria absoluta, i absolutament tancada.

 • RDP Pressupost i OF

  ERC-AG proposa una metodologia concreta per posar en marxa els pressupostos participatius

  Davant l’anunci de l’equip de govern socialista de debatre enguany ordenances fiscals i pressupostos 2017 de manera conjunta, el regidor Chakir El Homrani, titular de la Comissió de Govern i Economia, s’ha mostrat “satisfet” donat que després d’insistir-hi els darrers anys, “finalment sembla que serà una realitat”, i permetrà “un debat més endreçat que ajudarà a la ciutadania a conèixer millor les finances de l’Ajuntament”.   I malgrat que encara falten uns mesos per la seva aprovació, tornem a reclamar a l’equip de govern socialista la implantació de la tarificació social a les taxes municipals, especialment als serveis educatius, i que es posi en marxa mecanismes de participació per elaborar els Pressupostos.

 • ERC-AG reclama un major impuls de l’habitatge de lloguer social i mesures per impedir l'exclusió social residencial

  ERC-AG aplaudim la iniciativa del govern local per impulsar un programa global d’habitatge, que al 2016 es dotarà amb una partida de 761.000€.  Tot i així, el grup municipal republicà ens vam abstenir al passat Ple a la modificació de pressupost referent a aquest tema, en tant que considerem que les polítiques d’habitatge social han de respondre a una estratègia d’acció social dissenyada de forma consensuada.   Com a conseqüència de la manca d’anàlisi i debat amb els agents polítics i socials, trobem a faltar una sèrie d’accions en aquest Pla global d’habitatge, en especial pel que fa referència a l’impuls de forma directa el lloguer social a la nostra ciutat.

 • Casals d'Estiu a Granollers

  TAMBÉ PER VACANCES

  Les vacances escolars són, en general, motiu d’alegria pels més menuts i un maldecap per les seves famílies, que han de fer malabarismes per tal que els més petits estiguin ben atesos i puguin gaudir de les activitats pròpies de l’estiu mentre els adults treballen.   Però la problemàtica de l’estiu va més enllà del repte de la conciliació familiar i de la logística pròpia d’aquesta època. Perquè amb el final de les classes, es dilaten les desigualtats entre els infants que procedeixen de famílies amb menys recursos i els de les famílies amb una situació socioeconòmica més afavorida.

 • Regidors ERC-AG

  Crònica del ple de maig

  El 31 de maig de 1938 l’exèrcit franquista va bombardejar Granollers amb 60 bombes i 750 quilos de metralla, un atac cruel i desmesurat contra la població civil que va provocar la pèrdua de 225 vides i centenars de ferits. I aquest darrer Ple va coincidir amb el 78è aniversari d’aquests fets, que no podem oblidar. Precisament per no oblidar, una de les accions que l’Ajuntament va prendre al 2008 per recordar les víctimes va ser crear un itinerari urbà senyalitzat amb la col·locació d'una sèrie de rajoles amb la data del bombardeig a cada un dels espais que es van veure afectats per l'atac de l'exèrcit feixista.

 • Oposició útil

  Oposició útil

  Quan un granollerí o granollerina té una petició o vol presentar una proposta a l’Ajuntament, massa sovint ho fa únicament a través de l’equip de govern i només en escasses ocasions acudeix als grups municipals que exercim la nostra representació des de l’oposició.   Un dels motius pels quals passa això és perquè es creu que els grups municipals “polititzem” les demandes ciutadanes per tal de guanyar vots. Un manera de fer que el nostre grup municipal no comparteix en absolut.

 • Roda premsa Protocol contractació

  ERC-Acció Granollers proposa l’aprovació d’un protocol per garantir les condicions laborals dels treballadors i treballadores subcontractats

  El Grup Municipal d’ERC-AG ha presentat una proposta d’aprovació de protocol per tal d’incloure clàusules socials als procediments contractatuals de l’ajuntament de Granollers amb la finalitat d’afavorir el foment d’una ocupació inclusiva, estable i de qualitat.   Aquest protocol neix després de diversos conflictes entre empreses adjudicatàries de contractes públics amb l’Ajuntament de Granollers i els seus treballadors i treballadores, conflictes en els que l’equip socialista s’ha negat a intervenir, sense que el consistori  hagi presentat a cap de les convocatòries del Tribunal Laboral de Catalunya, tal i com hem denunciat els darrers mesos.

 • Crònica del ple d’abril

  Si hem de descriure el ple d’ahir en unes poques paraules, segurament diríem “carregat” i “poc negociador” per part de l’equip de govern. De fet, els darreres mesos hem vist com el to de les intervencions als plens, i molt especialment el de l’equip de govern, s’ha anat tornant cada cop menys cordials a mesura que alguns grups de l’oposició fem públics alguns temes incòmodes pel PSC i pels quals demostren no tenir arguments. I quan això passa, o bé ens responen que d’aquell tema se’n parlarà a la comissió informativa, o bé ens comparen amb el que fa algun altre municipi.