• Ple Granollers

  Crònica del Ple de Novembre

  Dimarts el Ple de Granollers es va centrar en el debat i aprovació dels Pressupostos pel 2017, un debat que sempre resulta llarg i difícil de seguir per la ciutadania.   En el procés de negociació, ERC-AG  vam aconseguir el compromís per part de l’equip socialista una sèrie de propostes que implicaran un canvi en la política pressupostària en tant que obren una sèrie de debats necessaris, sense judicis de valor previs, i que permetran aproximar-nos de manera diferent als pressupostos als propers anys (podeu llegir la notícia sobre les nostres propostes clicant aquí).

 • Pep Mur

  Participació i consens

  Fa unes setmanes, tota l’oposició en bloc vam posar en evidència la manca total de voluntat de diàleg, consens i participació del PSC vers l’oposició  i la societat civil. I en aquesta ocasió, la resposta del grup socialista ha estat que, per participar i proposar, els grups de l’oposició ja disposem de les Comissions Informatives. Però què son exactament aquestes comissions? Doncs bàsicament són uns òrgans de funcionament obligatori amb representació de totes les forces polítiques del consistori on s’informa (per això són comissions informatives, i no pas d’estudi o de consulta) dels dictàmens que s'han de sotmetre a la decisió de Ple o de la Junta de Govern quan aquesta actua per delegació del Ple.

 • Ple Granollers

  ERC-AG aconsegueix que el comprimís del PSC per posar en marxa espais de reflexió entorn a temes estratègics de ciutat

  El Ple de l’Ajuntament de Granollers va aprovar ahir el pressupost de l’Ajuntament pel 2017 amb l’acceptació per part de l’equip de govern a donar  compliment a les quatre demandes que ERC-AG va posar sobre la taula amb la voluntat que impliquessin  un canvi en la política pressupostària. “Es tracta de propostes obren una sèrie de debats necessaris, sense judicis de valor previs, i que permetran aproximar-nos de manera diferent als pressupostos als propers anys,  va assegurar ahir el regidor republicà Chakir El Homrani.

 • Roda premsa Pressupost

  ERC-AG reclama un canvi en la visió global del pressupost

  El regidor republicà Chakir El Homrani, titular a la Comissió de Govern i Economia, ha presentat les propostes d’ERC-AG al pressupost de l’Ajuntament pel 2017, el qual s’aprovarà aquesta tarda en sessió plenària.   El Homrani ha situat en primer lloc tres propostes claus i transversals necessàries per un canvi de paradigma en el model pressupostari de la ciutat. En primer lloc, ha destacat la necessitat de presentar el pressupost classificant les partides per programes i /o projectes i els impactes d’aquests.

 • RdP oposició

  Els grups de la oposició posen de relleu la manca de participació a l’Ajuntament

  Regidors dels 5 grups municipals a la oposició a l’Ajuntament de Granollers (CiU, ERC, Ciutadans, CUP i PP) han ofert aquest dimecres a la tarda una roda de premsa per tal de manifestar el seu malestar per la deficiència en participació que, en la seva opinió, es viu a l’Ajuntament.   El detonant és una trobada entre equip de govern, comerciants i cos policial per tractar la problemàtica dels robatoris per encastament a botigues de la ciutat. Una trobada a la qual els grups de la oposició no van ser convidats i les conclusions de la qual van conèixer pels mitjans de comunicació.

 • IRPH

  IRPH, una estafa silenciada

  Son moltes les persones que per una raó o altra coneixen els abusos i males pràctiques de la banca al nostre país, i sabem de persones que s’han vist afectades, ja sigui per les preferents, per clàusules terra o per un desnonament. Una forma de fer menyspreable que ha posat i posa en situació de vulnerabilitat a centenars de milers de persones.   Però hi ha una estafa que s’ha silenciat durant molts anys i que afecta a 300.000 famílies catalanes. Parlem de l’IRPH, un índex de referència de préstecs hipotecaris que havia de ser molt estable, però que va acabar sent un índex gens transparent i negociat per les mateixes entitats financeres directament, les quals sempre l’han situat per sobre de l’Euríbor.

 • Ajuntament Granollers

  Crònica del ple d’octubre

  Una de les curiositats del darrer Ple, i que no ens podem estar d’explicar, va ser que l’alcalde devia tenir el cronòmetre espatllat en el moment del debat sobre les ordenances fiscals. I per què ho diem? Doncs perquè en Mayoral va recriminar al nostre regidor Chakir El Homrani que havia excedit els 10 minuts màxims establerts per la intervenció del primer torn, i que a més havia estat el portaveu que més temps havia parlat. Però un cop revisat el vídeo que penja el propi Ajuntament, hem pogut comprovar que tres portaveus l’havien sobrepassat en temps, excedint a més els 10 minuts de topall (per ordre, la Maria Oliver de la CRIDA-CUP, el socialista Jordi Terrades i, per només uns segons, el convergent Àlex Sastre) i que, a sobre, al nostre regidor li va sobrar un minut, en tant que la seva intervenció va durar exactament 8:48 minuts.

 • Presentació AECAT

  Els regidors i regidora d’ERC-Acció Granollers s’inscriuen a l’Assemblea d’Electes de Catalunya

  Els regidors republicans Pep Mur i Chakir El Homrani , i la regidora Núria Maynou es van inscriure ahir a l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT), en el mateix dia de la seva posada en marxa.   Aquest nou òrgan, que forma part de l’AMI, neix amb la voluntat de garantir que es tiri endavant el procés sobiranista malgrat les traves que pugui posar  l’Estat espanyol i actuar en cas que els obstacles impedeixin continuar per la via normal. Perquè són precisament els càrrecs electes catalans, democràticament escollits, els qui tenen l’obligació d’estar organitzats per actuar i per garantir el compliment del mandat democràtic sorgit del 27S.

 • Ple octubre 2016

  ERC-AG vota en contra de les Ordenances Fiscals davant ’la gestió, l’estètica i l’ètica del fons’

  El grup municipal d’ERC- Acció Granollers ha votat en contra de la proposta d’Ordenances Fiscals per 2017 davant la visió conservadora i estàtica de l’equip de govern socialista i la seva incapacitat d’anar més enllà de posar “maquillatge” al text existent, una manera de fer que, segons el regidor Chakir El Homrani, preocupa al grup republicà perquè “mostra com l’espai de confort de l’equip de govern ens converteix en un ens molt conservador on els canvis no es volen ni analitzar”.

 • Pep Mur

  Tornada a l'escola

  Fa tot just dues setmanes que ha començat el nou curs escolar, i aquest és un moment idoni per reflexionar sobre el model educatiu de la ciutat i el paper que hi juga el nostre Ajuntament. Perquè, malgrat la manca de competències en matèria educativa, hi ha molts reptes que l’Ajuntament pot i ha d’assumir.   En primer lloc, és imprescindible generar una major implicació per part de l’Ajuntament en els òrgans de concertació territorials, encara que el partit que governi a la Generalitat no sigui el mateix que el del govern a la ciutat.

 • Núria Maynou

  Impuls del lloguer social

  Fa uns dies, l’equip de govern socialista va aprovar les bases de varies subvencions en matèria d’habitatge on s’inclou ajudes pel lloguer d’habitatges, la compra de pisos per tal de posar-los en lloguer social i incentius per tal que els propietaris de pisos buits els posin a disposició de la Borsa de Lloguer Municipal.   El nostre grup ja es va abstenir fa uns mesos en la modificació pressupostària que dotava aquestes mesures amb 761.000€, ja que considerem que les polítiques d’habitatge social han de respondre a una estratègia dissenyada de forma consensuada amb els agents socials implicats.

 • Ple Granollers

  Crònica del ple de setembre

  Si hem de descriure amb una paraula el desenvolupament del darrer ple del 27 de setembre, aquesta seria sorpresa. Sorpresa per l’actitud, arguments i posicionaments del PSC en alguns dels punts que es portaven a Ple.   Primer parlarem de la moció “Som 27 i  més” en defensa dels encausats per la tancada al rectorat de la UAB, presentada per la CRIDA-CUP, que  tenia com objectiu que expressar la solidaritat amb aquests 27 membres de la comunitat universitària (entre ells, un granollerí) que  s’enfronten a una possible condemna d’11 a 13 anys de presó iniciar una tancada al Rectorat de la UAB al 2013.

 • Acte Educació

  ERC-AG proposa mecanismes per un model educatiu inclusiu

  Josep Bargalló, ex conseller d’ensenyament de la Generalitat, va assegurar ahir en un acte organitzat per ERC-AG, que l’actual model educatiu és ineficient, en tant que no posa a l’alumne al centre de les polítiques educatives: “tenim un sistema educatiu que encara segrega, que no innova i es tanca en sí mateix, que central i rígid”.  Per això, va reclamar una major corresponsabilitat entre la Generalitat, Ajuntaments i escoles. “No hi haurà un millor sistema educatiu a Catalunya sense una major corresponsabilitat educativa per part dels ajuntaments i una major voluntat de la Generalitat per cedir responsabilitats”.

 • Ple Estat Ciutat

  Intervenció Ple Estat de la Ciutat

  Urbanisme més social   Granollers continua sent la ciutat on la gent s’entrebanca caminat pels seus carrers i places, una ciutat que necessita un manteniment permanent d’espais que no fa massa temps que s’han inaugurat.   Una ciutat on els plantejaments de futur es basen en remodelar coses del passat com ara la plaça 11 de setembre, una plaça que es va reformar només fa 20 anys i que ara cal tornar a repensar.   Les seves actuacions urbanístiques, des de fa anys, es basen en anar apedaçant la ciutat, a vegades amb més encert i a vegades amb menys.

 • Pep Mur

  Programari lliure versus Programari privatiu

  Des d’una perspectiva ideològica m’atreveixo a dir que el programari lliure guanya de carrer al programari privatiu. El primer representa el treball en comunitat, compartir el coneixement i les experiències de cada un, no posar límits a la possibilitat d’enriquir-lo i des del punt de vista del negoci el podríem associar a processos productius.   El segon, el programari privatiu, l’associem, gairebé de forma exclusiva, a l’estratègia d’enriquiment a partir de satisfer unes necessitats inicials dels usuaris que l’utilitzen.