• Roda premsa habitatge 2017

  ERC-AG reclama una reformulació participada del Pla d’Habitatge 2017

  Després de presentar-se els resultats del Pla d'Habitatge 2016, ERC- Acció Granollers demana un replantejament del Pla de cara a l’edició de 2017, que enguany té previst una despesa de 229.000€. ERC-AG considera imprescindible que el nou pla es dissenyi de forma molt més participada i amb una difusió més acurada per tal que arribi a tota la ciutadania.   Josep Maria Catot, representant d’ERC-AG al Consell d’Administració de Granollers Promocions, ha valorat els resultats del pla d’habitatge de 2016 com a “fracàs parcial” un cop constatat que les ajudes previstes en aquest pla quedaran lluny d’esgotar-se.

 • Núria Maynou, regidora ERC-AG

  Responsabilitat social en matèria laboral

  Una de les responsabilitats de l’administració pública és afavorir, de forma indirecta, el foment d’una ocupació inclusiva, estable i de qualitat, en tant que el sector privat s’hi emmiralla a l’hora d’aplicar millores laborals en els seus propis treballadors i treballadores, i en tant que la ciutadania entén que el seu ajuntament és el primer que ha de treballar pel progrés social. No obstant, amb la crisi econòmica, molts ajuntaments han optat per reduir la despesa destinada a les subcontractacions, prioritzant l’oferta econòmica més avantatjosa (la més barata) per sobre dels criteris socials i, en conseqüència, afavorint la precarització laboral dels treballadors i treballadores d’aquestes empreses.

 • ple desembre 2016

  Crònica del ple de desembre

  Com és tradicional, ahir el ple va rebre la visita dels pare Noel de Granollers, que van portar regals per a tots els grups municipals i van expressar els seus desitjos pel 2017.   A banda d’aquest fet, que marca l’inici de les festes nadalenques al consistori, el ple de desembre va tractar una sèrie de punts importants per la ciutat, el primer dels quals va ser l’aprovació de la Guia de Contractació Pública Responsable, un punt en el que el nostre grup es va abstenir.   No és cap novetat que les empreses de serveis que treballen pels ajuntaments ofereixen pitjors condicions laborals als seus treballadors i treballadors que les que el propi ajuntament ofereix als seus treballadors públics.

 • Pep Mur

  2017, ANY DE CANVIS

  Hem estrenat un nou any, i el 2017 comença amb la promesa de grans canvis a nivell de país, però també a la nostra ciutat.   A finals de novembre, Granollers va aprovar el seu pressupost pel 2017 i ERC-AG vam aconseguir el compromís del PSC de tirar endavant diversos projectes que pel nostre grup són absolutament necessaris, com ara estudiar i consensuar quin model de pressupostos participatius aplicar de cara a les inversions del 2018; elaborar un Pla Estratègic d’Acció Social com una eina per avaluar i transformar les polítiques socials municipals i combatre les causes de les desigualtats a la nostra ciutat, i encarregar un estudi sobre la viabilitat de la implantació de la tarifació social en el pagament d’impostos i taxes.

 • Ple Granollers

  Crònica del Ple de Novembre

  Dimarts el Ple de Granollers es va centrar en el debat i aprovació dels Pressupostos pel 2017, un debat que sempre resulta llarg i difícil de seguir per la ciutadania.   En el procés de negociació, ERC-AG  vam aconseguir el compromís per part de l’equip socialista una sèrie de propostes que implicaran un canvi en la política pressupostària en tant que obren una sèrie de debats necessaris, sense judicis de valor previs, i que permetran aproximar-nos de manera diferent als pressupostos als propers anys (podeu llegir la notícia sobre les nostres propostes clicant aquí).

 • Pep Mur

  Participació i consens

  Fa unes setmanes, tota l’oposició en bloc vam posar en evidència la manca total de voluntat de diàleg, consens i participació del PSC vers l’oposició  i la societat civil. I en aquesta ocasió, la resposta del grup socialista ha estat que, per participar i proposar, els grups de l’oposició ja disposem de les Comissions Informatives. Però què son exactament aquestes comissions? Doncs bàsicament són uns òrgans de funcionament obligatori amb representació de totes les forces polítiques del consistori on s’informa (per això són comissions informatives, i no pas d’estudi o de consulta) dels dictàmens que s'han de sotmetre a la decisió de Ple o de la Junta de Govern quan aquesta actua per delegació del Ple.

 • Ple Granollers

  ERC-AG aconsegueix que el comprimís del PSC per posar en marxa espais de reflexió entorn a temes estratègics de ciutat

  El Ple de l’Ajuntament de Granollers va aprovar ahir el pressupost de l’Ajuntament pel 2017 amb l’acceptació per part de l’equip de govern a donar  compliment a les quatre demandes que ERC-AG va posar sobre la taula amb la voluntat que impliquessin  un canvi en la política pressupostària. “Es tracta de propostes obren una sèrie de debats necessaris, sense judicis de valor previs, i que permetran aproximar-nos de manera diferent als pressupostos als propers anys,  va assegurar ahir el regidor republicà Chakir El Homrani.

 • Roda premsa Pressupost

  ERC-AG reclama un canvi en la visió global del pressupost

  El regidor republicà Chakir El Homrani, titular a la Comissió de Govern i Economia, ha presentat les propostes d’ERC-AG al pressupost de l’Ajuntament pel 2017, el qual s’aprovarà aquesta tarda en sessió plenària.   El Homrani ha situat en primer lloc tres propostes claus i transversals necessàries per un canvi de paradigma en el model pressupostari de la ciutat. En primer lloc, ha destacat la necessitat de presentar el pressupost classificant les partides per programes i /o projectes i els impactes d’aquests.

 • RdP oposició

  Els grups de la oposició posen de relleu la manca de participació a l’Ajuntament

  Regidors dels 5 grups municipals a la oposició a l’Ajuntament de Granollers (CiU, ERC, Ciutadans, CUP i PP) han ofert aquest dimecres a la tarda una roda de premsa per tal de manifestar el seu malestar per la deficiència en participació que, en la seva opinió, es viu a l’Ajuntament.   El detonant és una trobada entre equip de govern, comerciants i cos policial per tractar la problemàtica dels robatoris per encastament a botigues de la ciutat. Una trobada a la qual els grups de la oposició no van ser convidats i les conclusions de la qual van conèixer pels mitjans de comunicació.

 • IRPH

  IRPH, una estafa silenciada

  Son moltes les persones que per una raó o altra coneixen els abusos i males pràctiques de la banca al nostre país, i sabem de persones que s’han vist afectades, ja sigui per les preferents, per clàusules terra o per un desnonament. Una forma de fer menyspreable que ha posat i posa en situació de vulnerabilitat a centenars de milers de persones.   Però hi ha una estafa que s’ha silenciat durant molts anys i que afecta a 300.000 famílies catalanes. Parlem de l’IRPH, un índex de referència de préstecs hipotecaris que havia de ser molt estable, però que va acabar sent un índex gens transparent i negociat per les mateixes entitats financeres directament, les quals sempre l’han situat per sobre de l’Euríbor.

 • Ajuntament Granollers

  Crònica del ple d’octubre

  Una de les curiositats del darrer Ple, i que no ens podem estar d’explicar, va ser que l’alcalde devia tenir el cronòmetre espatllat en el moment del debat sobre les ordenances fiscals. I per què ho diem? Doncs perquè en Mayoral va recriminar al nostre regidor Chakir El Homrani que havia excedit els 10 minuts màxims establerts per la intervenció del primer torn, i que a més havia estat el portaveu que més temps havia parlat. Però un cop revisat el vídeo que penja el propi Ajuntament, hem pogut comprovar que tres portaveus l’havien sobrepassat en temps, excedint a més els 10 minuts de topall (per ordre, la Maria Oliver de la CRIDA-CUP, el socialista Jordi Terrades i, per només uns segons, el convergent Àlex Sastre) i que, a sobre, al nostre regidor li va sobrar un minut, en tant que la seva intervenció va durar exactament 8:48 minuts.

 • Presentació AECAT

  Els regidors i regidora d’ERC-Acció Granollers s’inscriuen a l’Assemblea d’Electes de Catalunya

  Els regidors republicans Pep Mur i Chakir El Homrani , i la regidora Núria Maynou es van inscriure ahir a l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT), en el mateix dia de la seva posada en marxa.   Aquest nou òrgan, que forma part de l’AMI, neix amb la voluntat de garantir que es tiri endavant el procés sobiranista malgrat les traves que pugui posar  l’Estat espanyol i actuar en cas que els obstacles impedeixin continuar per la via normal. Perquè són precisament els càrrecs electes catalans, democràticament escollits, els qui tenen l’obligació d’estar organitzats per actuar i per garantir el compliment del mandat democràtic sorgit del 27S.

 • Ple octubre 2016

  ERC-AG vota en contra de les Ordenances Fiscals davant ’la gestió, l’estètica i l’ètica del fons’

  El grup municipal d’ERC- Acció Granollers ha votat en contra de la proposta d’Ordenances Fiscals per 2017 davant la visió conservadora i estàtica de l’equip de govern socialista i la seva incapacitat d’anar més enllà de posar “maquillatge” al text existent, una manera de fer que, segons el regidor Chakir El Homrani, preocupa al grup republicà perquè “mostra com l’espai de confort de l’equip de govern ens converteix en un ens molt conservador on els canvis no es volen ni analitzar”.

 • Pep Mur

  Tornada a l'escola

  Fa tot just dues setmanes que ha començat el nou curs escolar, i aquest és un moment idoni per reflexionar sobre el model educatiu de la ciutat i el paper que hi juga el nostre Ajuntament. Perquè, malgrat la manca de competències en matèria educativa, hi ha molts reptes que l’Ajuntament pot i ha d’assumir.   En primer lloc, és imprescindible generar una major implicació per part de l’Ajuntament en els òrgans de concertació territorials, encara que el partit que governi a la Generalitat no sigui el mateix que el del govern a la ciutat.

 • Núria Maynou

  Impuls del lloguer social

  Fa uns dies, l’equip de govern socialista va aprovar les bases de varies subvencions en matèria d’habitatge on s’inclou ajudes pel lloguer d’habitatges, la compra de pisos per tal de posar-los en lloguer social i incentius per tal que els propietaris de pisos buits els posin a disposició de la Borsa de Lloguer Municipal.   El nostre grup ja es va abstenir fa uns mesos en la modificació pressupostària que dotava aquestes mesures amb 761.000€, ja que considerem que les polítiques d’habitatge social han de respondre a una estratègia dissenyada de forma consensuada amb els agents socials implicats.