• roda premsa

  ERC-AG DENUNCIA L’INCOMPLIMENT DE LA GUIA DE CONTRACTACIÓ RESPONSABLE DE GRANOLLERS

  El grup municipal d’ERC-Acció Granollers ha denunciat l’incompliment de la Guia de Contractació Pública Responsable, aprovada el desembre passat. Després de repassar els plecs de clàusules administratives i els plecs tècnics de les licitacions de contractes de serveis i d’obra publicats a l’abril, el grup republicà ha constatat que les clàusules socials que la pròpia Guia defineix com a obligatòries no s’estan aplicant als nous processos contractuals.   Entre d’altres, no s’està incorporant la clàusula que obliga als licitadors a especificar, en cas que la mà d’obra sigui el component fonamental del contracte o es produeixi la subrogació del personal, que en el pressupost del contracte s'ha tingut en compte el salari base i totes aquelles retribucions establertes en el Conveni, pactes o contractes laborals que resultin d'aplicació al contracte.

 • Pep Mur i Planas

  Tornar la Fira de l’Ascensió a la ciutat

  Les fires són una oportunitat per promocionar un territori i per generar activitat econòmica, i Granollers en té una llarga experiència.   Una de les fires més representatives és la de l’Ascensió, que enguany celebra la seva 67a edició. Al 2001, aquesta es va traslladar al Parc Firal en un intent d’adaptar la ciutat als nous models firals. Però aquest espai no ha arrelat prou a la ciutat, potser per la llunyania del centre, potser per la manca d’un espai firal estable.   És evident que ha arribat el moment d’impulsar-hi un veritable canvi, perquè fa anys que les fires multisectorials han deixat de funcionar i de ser atractives, tant per als ciutadans com per als expositors.

 • Crònica del ple d'abril

  El Ple de dimarts va tractar qüestions com una nova modificació de la plantilla, una addenda al conveni amb el Concorci Besòs Tordera per dur a terme unes obres de millora a la xarxa de clavegueram, la liquidació del conveni entre la Generalitat i diversos ajuntaments de la comarca pel servei de transport urbà, i un conveni amb el Banco Farmacéutico per desenvolupar el projecte de suport as les persones amb desigualtat d’accés a medicaments. Si vols saber més d’aquest punts, clica aquí     Però, com no podia ser d’altra manera, el Pla de Xoc va ser el protagonista indiscutible del debat.

 • Porxada

  ERC-AG es s’absté per segona vegada en el Pla de Xoc

  El grup municipal d’ERC-Acció Granollers es va abstenir ahir, per segon any consecutiu, en el Pla de Xoc. El regidor republicà Chakir El Homrani va recordar que ja fa un any, al ple on es va aprovar l’anterior Pla de Xoc, el seu grup va deixar clar que no donaria suport a cap altre pla de caire social que no parteixi d’un Pla Estratègic d’Acció Social que actuï com a punt d’orientació per les polítiques socials municipals. “Cal una mirada que vagi més enllà de la pal·liació, ens calen eines per canviar la situació”.

 • Núria Maynou

  ERC-AG dóna suport polític als i les encausades de Ca l'Enkant

  El grup municipal d’ERC-Acció Granollers va votar ahir a favor de la moció presentada per la Crida-CUP en suport als i les encausades de Ca l'Enkant, oferint així el seu suport polític. D’aquesta manera, la regidora republicana Núria Maynou va explicar que “més enllà d’estar o no d’acord  amb l’ocupació d’aquest local, el que s’ha evidenciat amb aquest conflicte és la necessitat de fer més partícips als i les joves i una gestió diferents dels equipaments i espais municipals”.

 • Ple març 2017

  Crònica del ple de març

  En més d’una ocasió reflexionem sobre com els plens municipals haurien de ser espais de debat sobre les problemàtiques i oportunitats de la ciutat. I ho fem perquè, en la majoria dels casos, els plens es limiten a aprovar expedients de gestió i/o administratius amb poc interès per la ciutadania i que no fomenten el diàleg entre els seus representants polítics. És precisament per aquest motiu que hem vist com les intervencions dels darrers plens se centren més en l’apartat de mocions i en el de precs i preguntes.

 • Pep Mur i Planas

  Recuperació Social

  De la mateixa manera que un metge ha de realitzar determinades proves diagnòstiques abans de tractar una malaltia, per dissenyar i impulsar polítiques socials també és necessari fer una diagnosi prèvia de la situació. Una diagnosi que ha de ser consensuada amb tots els agents implicats en l’atenció de les persones més vulnerables. Si no ho fem així, ens podem trobar fàcilment amb que les mesures preses no són suficientment efectives (només cal veure les dades d’execució de determinades ajudes com les de l’IBI) o no són les que més es necessiten.

 • Bust Companys

  ERC-AG presenta una moció per al reconeixement i reparació a la figura del President Companys

  El grup municipal d’ERC-Acció Granollers ha presentat avui una moció per reivindicar i exigir l’anul·lació de les sentències dels judicis sumaríssims, entre elles la del President Lluís Companys, i la reparació de l’honor de totes les persones represaliades durant el franquisme.   Aquesta moció es presenta després que el passat 8 de març la Comissió Constitucional del Congres dels Diputats va rebutjar - amb 10 vots a favor (Esquerra Republicana, Unidos Podemos, PNB i Bildu) i 27 en contra (PP, PSOE, Ciudadanos i UPN)-, la proposició no de llei presentada per Esquerra Republicana per al reconeixement i justa reparació a la figura del President Lluís Companys i a totes les víctimes del franquisme.

 • Drogodependències

  ERC-AG reclama que es reactivi la Comissió Municipal de Drogodependències

  El grup municipal d’ERC-Acció Granollers va reclamar ahir al Ple, durant l’aprovació del tercer Pla Municipal de Drogues, que es reactivi la Comissió Municipal de Drogodependències com a espai participat amb tots els agents implicats en l’abordament de les drogodependències i on desenvolupar una feina de control i seguiment d’aquest Pla.   En els darrer cinc anys, aquesta comissió només s’ha convocat dos cops, una al novembre de 2012 i l’altra al novembre de 2016, coincidint amb la presentació dels nous plans municipals prèvia aprovació al Ple.

 • Ple febrer 2017

  Crònica del ple de febrer

  El d’ahir va tornar a ser un d’aquells plens on les mocions van captar tot el protagonisme de la sessió. De fet, dels quatre expedients que es presentaven, els grups només van intervenir en un, concretament en referència al Pla municipal de drogues.  A banda d’aquest, hi havia dos expedients relacionats amb la reforma del soterrani del Mercat de Sant Carles i la concessió de les parades (que ja vam tractar al ple de desembre) i un altre per esmenar un error en l’adscripció del Teatre Auditori a la societat municipal Granollers Escena SL.

 • Pobresa energètica

  ERC-AG insta a l’ajuntament a de Granollers a iniciar processos sancionadors contra les empreses que incompleixin el protocol de garantia de subministrament a persones vulnerables

  Davant l’increment del preu mig de l’electricitat,  i davant l’obligació dels operadors energètics a garantir els drets de les persones més vulnerables segons el que estableix la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, ERC-Acció Granollers ha presentat una moció on, entre d'altres, proposa iniciar processos sancionadors contra les empreses de subministraments que incompleixin el protocol de garantia de subministrament a persones o famílies vulnerables i per talls de llum indeguts com ja ha començat a fer l’Ajuntament de Sabadell.

 • ENERGIES RENOVABLES

  ERC-AG insta a l’ajuntament a contractar energia d'origen 100% renovable

  Malgrat que l’Ajuntament de Granollers ja ha adoptat algunes mesures per iniciar la transició energètica del nostre municipi cap a un model de consum eficient i sostenible - principalment en la línia de la millora de l’eficiència energètica dels edificis municipals i en l'enllumenat públic -, en aquests moments Granollers està adscrit a l’Acord Marc de la Generalitat pel subministrament d’electricitat, el qual garanteix que un mínim del 30% de l’energia elèctrica subministrada en equipaments i dependències públiques ha de tenir origen d’energia renovable o de cogeneració d’alta eficiència.

 • EMT

  Formació professional, integral i contínua

  La formació professional és un dels instruments més potents per transformar la realitat d’un territori com el nostre, on la indústria, malgrat el context de crisi, encara té un gran dinamisme i un pes important en el conjunt de l’economia.   Però a Granollers queden encara molts buits per omplir, i per aquest motiu un dels reptes principals educatius de la nostra ciutat és el de potenciar el nostre model de formació professional a través d’una visió molt més global i valenta.   En primer lloc, cal treballar amb més profunditat la relació entre el  sistema formatiu i les necessitats del teixit empresarial del territori, a través de l’articulació d’una estratègia de desenvolupament econòmic vinculada a les polítiques d'FP.

 • Ajuntament de Granollers

  Crònica del ple de gener

  El primer ple de l’any va començar amb 4 punts que feien referència a una sèrie de canvis al cartipàs municipal després que la regidora més jove del consistori, la Sílvia Rodríguez, hagi renunciat al 25% de la dedicació per motius laborals. Ara, les seves competències es repartiran entre l’Alba Barnusell, que assumeix la regidoria de cooperació, i el Francesc Arolas, que a més d’assumir les competències en Joventut també suma un 25% més de dedicació. L’alcalde va agrair la feina feta a la regidora Sílvia Rodríguez, a qui va qualificar “d’entregada”, tot i la manca de lideratge polític demostrada en la regidoria de Joventut que ERC-AG i les JERC vam denunciar fa uns mesos (recupera aquí la notícia).

 • Trencament canonada fibrociment

  ERC-AG torna a reclamar un pla per la renovació de les canonades d’aigua arran l’increment d’avaries

  El número d’avaries a les canonades de fibrociment es va incrementar un 30% al 2016 respecte l’any anterior. Mentre que al 2015 es van produir 44 avaries, aquesta xifra es va situar en 57 al 2016. Gairebé una seixantena d’avaries que van suposar una despesa de 160.000€ per arranjar-les, un 75% més respecte l’any anterior.   Aquestes dades mostren com s’està agreujant la problemàtica entorn al manteniment de la xarxa de subministrament d’aigua potable a la ciutat. Recordem que segons un estudi que SOREA fet al 2008 sobre l’estat de les canonades de subministrament d’aigua potable de fibrociment, 1 de cada 5 estava, en aquell moment, en perill de trencament sota funcionament habitual de la xarxa.