• Chakir El Homrani

  Renda Garantida Ciutadana, nou dret social

  Aquest mes de setembre entra en funcionament la Renda Garantida Ciutadana després que el Parlament aprovés el 12 de juliol, i per unanimitat, la llei que la regula.    Es tracta d'una prestació que substitueix la Renda Mínima d'Inserció, però que va molt més enllà d'aquesta i es constitueix com un dret social de tota la ciutadania a no haver de romandre a la pobresa. Per això té un objectiu molt clar: millorar les condicions de vida dels més desafavorits assegurant no només els mínims vitals per poder viure amb dignitat, sinó que a més els empodera i els acompanya per evitar l’exclusió social.

 • Ajuntament Granollers

  Crònica del Ple de juliol

  En aquesta ocasió, comencem aquesta crònica pel final, pel darrer punt presentat i aprovat al Ple. I és el consistori va aprovar per unanimitat la moció d’ERC-AG per estudiar i posar en marxa un circuit per iniciar procediments sancionadors contra aquelles empreses de subministrament energètic que incompleixin la llei de pobresa energètica. Ja al març passat el Ple va aprovar, també per unanimitat, una moció presentada pel nostre grup municipal, on inicialment demanàvem iniciar aquests procediments sancionadors, però que vam substituir, a petició del grup socialista, per instar a la Generalitat a desenvolupar el reglament de la Llei 24/2015 que permetés als ajuntaments sancionar les empreses que fan talls indeguts.

 • Pressupost participatiu

  COMUNICAT D’ERC-AG DAVANT LA PROPOSTA DE PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS ANUNCIADA PEL PSC

  ERC-Acció Granollers valora positivament l’anunci fet aquesta setmana per l’equip de govern segons el qual l’Ajuntament reservarà 500.000€ al Pressupost de 2018 per obrir un procés de pressupostos participatius. Considerem que es tracta d’una proposta de mínims, però entenem que el document és només un esborrany que s’acabarà de treballar amb l’oposició i la xarxa associativa de la ciutat.  De fet, al document inicial no queda especificat com es faran les fases de treball previ, de difusió dels projectes i de votació.

 • pobresa energètica

  Granollers sancionarà empreses de subministrament que incompleixin la Llei de pobresa energètica

  l Ple de l’Ajuntament de Granollers va aprovar ahir per unanimutat la moció presentada per ERC-Acció Granollers per tal d’estudiar, redactar i posar en marxa un circuit per l’inici de procediments sancionadors contra aquelles empreses de subministrament energètic que incompleixin el protocol de garantia de subministrament a persones o famílies vulnerables prevista a la Llei 24/2015, i en base al Codi Català de Consum i el Decret 278/1993.   Malgrat la inexistència del Reglament de la Llei 24/2015 per regular el procediment específic, alguns Ajuntaments ja han iniciat expedients sancionadors a les empreses subministradores que incompleixen els procediments o que realitzen talls indeguts.

 • Pep Mur i Planas

  Uns pressupostos participatius són possibles

  Des d’ERC-AG fa temps que reivindiquem la necessitat de transformar Granollers en base a la implicació ciutadana. Per fer-ho possible, però, primer cal superar la visió socialista de la participació – entesa com un canal d'informació-, i avançar cap a l’empoderament i la coresponsabilitat de la ciutadania, implicant-los en la presa de decisions responsables en tots els àmbits de la gestió pública.   Malgrat que s'han dut a terme alguns intents per part del govern municipal (la darrera de les quals ha estat entorn al Pla Local d'Habitatge), cal tenir molt clar que, per a que els processos de participació funcionin, és essencial que tinguin un alt nivell de credibilitat; i per fer creïble una determinada política, hi ha d’haver-hi una voluntat ferma al darrera.

 • Ple Granollers

  Crònica del Ple de juny

  De la mateixa manera que fa uns dies van celebrar la nit més curta de l’any, ahir vam celebrar un dels Plens més breus de la legislatura. Però va tenir un punt d’especial: ahir ens va acompanyar al Ple el portaveu del “Movimiento defensores de la Paz en Colombia”, en Franklin Castañeda, qui va prendre la paraula per agrair a tots els membres del consistori l’aprovació unànime el passat ple del 28 de maig de la moció presentada per Anmistia Internacional per la protecció dels defensors dels Drets Humans a Colòmbia.

 • Pensem Granollers

  ERC-AG posa en marxa el seu propi procés participatiu sobre els pressupostos municipals

  ERC-Acció Granollers ha anunciat que a partir d'avui enceta un procés participatiu per tal que la ciutadania i les entitats de la ciutat puguin decidir sobre els pressupostos municipals.   Així ho ha explicat el regidor republicà Chakir ElHomrani, qui va assegurat que aquesta proposta busca demostrar que existeix interès per part de la ciutadania en decidir sobre el pressupost i vol «posar fil a l'agulla davant un fet que s'ha allargat massa temps, com és el de posar en marxa un pressupost participatiu a la ciutat».

 • Pep Mur i Planas

  Un millor Granollers

  Aquest juny farà dos anys que es va constituir l'actual consistori i,per tant, és un moment idoni per a fer un balanç de la feina feta i reflexionar sobre les accions de futur.   Durant aquests dos darrers anys, ERC- Acció Granollers hem treballat moltes i diverses propostes amb l’objectiu de teixir una ciutat més justa, inclusiva, solidària i lliure. Algunes amb més èxit, com l’aprovació de la Guia de contractació pública responsable o la construcció d’una passera per connectar el barri de la Font Verda amb el centre.

 • Roda premsa proposta metodològica PEAS

  ERC-AG proposa com elaborar el Pla Estratègic d’Acció Social de Granollers en base al consens

  El grup municipal d’ERC-Acció Granollers ha fet arribar a l’equip de govern una proposta metodològica concreta per l’elaboració del Pla Estratègic d’Acció Social. Es tracta d’una línia de treball que permetria aprovar el Pla a finals d’any i que donaria resposta a una sèrie d’objectius que per ERC-AG són irrenunciables: assolir un consens social, assegurar la màxima participació d’agents polítics i socials, incorporar una visió transversal i que sigui concret, viable i amb una mirada a llarg termini.

 • Pep Mur

  Incompliments i responsabilitats

  Un dels objectius prioritaris d'ERC-AG per aquesta legislatura és millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores indirectes del nostre Ajuntament. Externalitzar és massa sovint la solució més econòmica i, sobretot, més senzilla per gestionar els serveis municipals. Però té un inconvenient que no ens podem permetre: els treballadors i treballadores de les empreses que contracta l'Ajuntament pateixen unes condicions laborals molt inferiors a la dels treballadors públics, condicions que en alguns casos arriben a ser indignes (que malauradament no és sinònim d'il·legal).

 • Imatge del bombardeig

  79è aniversari del bombardeig

  Fa 79 anys l’exèrcit franquista, amb el suport de les aviacions alemanya i italiana, va bombardejar Granollers amb 60 bombes i 750 quilos de metralla, un atac cruel i desmesurat contra la població civil que va provocar la pèrdua de 225 vides i centenars de ferits. No oblidem les víctimes! L’Estat espanyol ha impedit que es pugui fer justícia sobre els crims del franquisme emparant-se en la Llei d’Amnistia per imposar el silenci sobre els crims contra la humanitat comesos durant la dictadura i obstruir l’acció de la justícia.

 • roda premsa

  ERC-AG DENUNCIA L’INCOMPLIMENT DE LA GUIA DE CONTRACTACIÓ RESPONSABLE DE GRANOLLERS

  El grup municipal d’ERC-Acció Granollers ha denunciat l’incompliment de la Guia de Contractació Pública Responsable, aprovada el desembre passat. Després de repassar els plecs de clàusules administratives i els plecs tècnics de les licitacions de contractes de serveis i d’obra publicats a l’abril, el grup republicà ha constatat que les clàusules socials que la pròpia Guia defineix com a obligatòries no s’estan aplicant als nous processos contractuals.   Entre d’altres, no s’està incorporant la clàusula que obliga als licitadors a especificar, en cas que la mà d’obra sigui el component fonamental del contracte o es produeixi la subrogació del personal, que en el pressupost del contracte s'ha tingut en compte el salari base i totes aquelles retribucions establertes en el Conveni, pactes o contractes laborals que resultin d'aplicació al contracte.

 • Pep Mur i Planas

  Tornar la Fira de l’Ascensió a la ciutat

  Les fires són una oportunitat per promocionar un territori i per generar activitat econòmica, i Granollers en té una llarga experiència.   Una de les fires més representatives és la de l’Ascensió, que enguany celebra la seva 67a edició. Al 2001, aquesta es va traslladar al Parc Firal en un intent d’adaptar la ciutat als nous models firals. Però aquest espai no ha arrelat prou a la ciutat, potser per la llunyania del centre, potser per la manca d’un espai firal estable.   És evident que ha arribat el moment d’impulsar-hi un veritable canvi, perquè fa anys que les fires multisectorials han deixat de funcionar i de ser atractives, tant per als ciutadans com per als expositors.

 • Crònica del ple d'abril

  El Ple de dimarts va tractar qüestions com una nova modificació de la plantilla, una addenda al conveni amb el Concorci Besòs Tordera per dur a terme unes obres de millora a la xarxa de clavegueram, la liquidació del conveni entre la Generalitat i diversos ajuntaments de la comarca pel servei de transport urbà, i un conveni amb el Banco Farmacéutico per desenvolupar el projecte de suport as les persones amb desigualtat d’accés a medicaments. Si vols saber més d’aquest punts, clica aquí     Però, com no podia ser d’altra manera, el Pla de Xoc va ser el protagonista indiscutible del debat.

 • Porxada

  ERC-AG es s’absté per segona vegada en el Pla de Xoc

  El grup municipal d’ERC-Acció Granollers es va abstenir ahir, per segon any consecutiu, en el Pla de Xoc. El regidor republicà Chakir El Homrani va recordar que ja fa un any, al ple on es va aprovar l’anterior Pla de Xoc, el seu grup va deixar clar que no donaria suport a cap altre pla de caire social que no parteixi d’un Pla Estratègic d’Acció Social que actuï com a punt d’orientació per les polítiques socials municipals. “Cal una mirada que vagi més enllà de la pal·liació, ens calen eines per canviar la situació”.