• Manifestació sentència manada

  ERC-AG presenta una moció per la defensa de les dones víctimes d'agressions sexuals

  Amb motiu de la sentència dictada recentment per l’Audiència provincial de Navarra en relació al cas conegut com “La Manada”, que condemna els cinc membres acusats per abús sexual i no per violació, el grup municipal d’ERC-Acció Granollers ha presentat avui una moció per exigir, entre d’altres, la revisió del Codi Penal perquè s’hi incorpori la perspectiva de gènere per tal que s’eviti l’existència d’interpretacions arbitràries i que es basen en estereotips de gènere.

 • Crònica del Ple de febrer

  Ens va agradar que el darrer Ple fos presidit per una dona, concretament per la primera tinent d’alcalde que substituïa a Mayoral per temes de salut. I ens va agradar que a més fos només un dies abans del Dia Internacional de la Dona. Precisament per reclamar l’equiparació dels drets de les dones (entre d’ells, el de participació política), vam aprovar dos mocions referents al 8 de març, una presentada per ERC-AG i una altra per CCOO i UGT. Entre d’altres, l’Ajuntament de Granollers mostrava així el seu suport a la Vaga convocada pel 8 de març.

 • Pep Mur

  Plans caducats

  Els plans municipals són documents importants per la gestió de la ciutat ja que marquen el camí a seguir per poder arribar allà on volem. Sense aquesta planificació, les mesures del dia a dia en els diferents àmbits d’actuació són disperses i deixen de tenir un objectiu final.   Una de les característiques que podrien definir aquesta legislatura és la dels plans caducats. Es tracta de plans que es van elaborar a l’anterior legislatura i que han perdut la seva vigència durant aquesta, ja que tenen una durada de quatre anys.

 • Vaga 8 Març

  ERC-AG presenta una moció per la commemoració del dia internacional de les dones

  El grup municipal d’ERC-Acció Granollers ha presentat una moció al Ple del 27 de febrer per manifestar el compromís de l’Ajuntament de Granollers per continuar treballant pels drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones del municipi i rebutjant qualsevol tipus de discriminació. Entre d’altres, la moció proposa continuar treballant amb les empreses del municipi per l’elaboració de plans d’igualtat, tenir la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions de l’Ajuntament i de les polítiques fetes des del govern municipal, i donar suport a la iniciativa de la Vaga Internacional de Dones realitzada per les feministes de diferents països del món i convocada a Catalunya pel conjunt del Moviment Feminista i els sindicats majoritaris.

 • Acte Pobresa Energètica

  Taula rodona sobre pobresa energètica

  El proper 1 de març, Esquerra-Acció Granollers organitza una xerrada sobre experiències municipals de lluita contra la pobresa energètica. L’acte, que serà a les 19:30h a Can Jonch, comptarà amb en Josep Bobet, en representació de la Aliança contra la Pobresa Energètica, i dels regidors republicans d’Acció Social Gabriel Fernàndez (Sabadell) i Agnès Rotger (Badalona). Aquest acte s'enmarca dins una campanya per visibilitzar la problemàtica entorn a la pobresa energètica, explicar les causes i els efectes que provoca tant als afectats i afectades com a la societat, i posar sobre la taula i debatre amb la ciutadania possibles accions que es poden impulsar des de l’ajuntament.

 • RDP Pobresa energètica

  Lluita contra la pobresa energètica des del món local

  /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.

 • Regidors ERC-AG

  La importància d’un bon disseny de les polítiques socials

  En només uns dies acaba el període per a que les famílies en situació econòmica desfavorable puguin demanar una subvenció pel pagament de l’IBI del 2018. Es tracta d’una ajuda que el nostre ajuntament va posar en marxa fa tres anys, després de la insistència de diversos grups de l’oposició, entre ells ERC-Acció Granollers.   Aquell primer any vam acordar una partida de 100.000€, quantitat que es va reduir als 50.000€ al 2017. Cal recordar que llavors l’equip de govern del PSC va redactar les bases sense tenir en compte les propostes fetes per part de l’oposició, i ja des de bon inici el nostre grup va denunciar el mal disseny d’aquesta política social.

 • Ple Granollers

  Crònica del Ple de Gener

  El 30 de gener, Granollers va celebrar el primer ple ordinari del 2018, i hem començat l’any prorrogant un nou pla, el de Joventut. Hores d’ara encara s’està treballant l’avaluació de l’antic Pla (la vigència del qual va acabar al 2017) i el diagnòstic, per la qual cosa encara trigarem uns quants mesos en enllestir el nou Pla. El regidor responsable de Joventut va excusar aquesta manca de compliment dels tempos perquè, segons ell, fins que no s’esgota un pla, no es pot fer un diagnòstic i avaluació del mateix, un argument que al nostre parer és feble i que no justifica aquest endarreriment.

 • Escola Bressol

  Tarificació social a les escoles bressol

  Fa unes setmanes el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sentenciava que la Generalitat ha de pagar a l’ajuntament de Granollers  al voltant d’1,5M pel finançament de les escoles bressol municipals. El TSJC reconeix així l’obligació de la Generalitat a abonar les aportacions legalment compromeses pels anys 2012, 2013 i 2014.   Aquest cursos, en els que la Generalitat no va aplicar les subvencions a les escoles bressol, van coincidir amb el mandat de CiU, però amb el suport, des de l'oposició, d'Esquerra Republicana.

 • Ajuntament Granollers

  ERC-AG reclama un seguiment públic de l'execució de les mocions aprovades

  Normal 0 21 false false false CA X-NONE KS-IN MicrosoftInternetExplorer4 El grup municipal d’ERC-AG ha presentat avui una moció per tal que al Portal de Transparència de l’Ajuntament de Granollers incorpori un registre telemàtic de l’estat i grau d’execució de les mocions aprovades pel Ple Municipal. Aquest registre hauria d’incloure, com a mínim, el text definitiu i íntegre de les mocions aprovades, la data d’aprovació, el sentit del vots dels grups polítics, l’estat de compliment dels acords aprovats i la dotació pressupostària si fos el cas.

 • Porxada

  Les petites coses que marquen la diferència

  Comencem un any nou i és un bon costum aprofitar aquestes dates per analitzar com ha anat l’any anterior i marcar-nos reptes per als propers 12 mesos. Això té un risc, però, i és que sovint ens centrem en els grans desafiaments i oblidem que per arribar a la meta hem de caminar passa rere passa. Per millorar la nostra salut, per exemple, no és suficient fer dieta; també cal adquirir hàbits saludables com ara fer exercici o controlar l’estrès. De vegades, als grups polítics també ens pot passar una cosa semblant, i és que de tant en tant ens perdem en els grans projectes de futur per assolir la ciutat que volem i ens oblidem del dia a dia.

 • Pep Mur i Planas

  Tornem a omplir les urnes!

  A Granollers, com a la resta del país, l'1 d'octubre centenars de persones van fer possible allò que des de l'Estat Espanyol ens van voler impedir per tots els mitjans possibles, fins i tot el de la força. L'1 d'octubre, Granollers va obrir 18 col·legis electorals i es van constituir 49 meses que van recollir els vots de més de vint mil persones.   Una gran fita col.lectiva que va ser possible gràcies a la força i determinació dels nostres conciutadans i conciutadanes. Els qui van organitzar i coordinar el procés electoral, els qui van protegir els col·legis i les urnes, els i les membres de les meses i representants de l'administració, els qui van anar a votar malgrat la por.

 • Ple octubre 2017

  Corresponsabilització i empoderament

  El Pressupost Municipal de l'Ajuntament de Granollers pel 2018 incorpora, per primera vegada, una partida d'inversió de 500.000€ que es destinarà als projectes que sorgeixin d'un procés ciutadà de participació. És el que coneixem com a pressupostos participatius, i que fa més d'una dècada que el nostre grup reclama.   Ara fa un any, ERC-Acció Granollers vam aconseguir el compromís de l'equip de govern socialista de consensuar i posar en marxa un model de pressupost participatiu de cara al 2018.

 • Ajuntament Granollers

  Comunicat d'ERC-AG respecte als pressupostos i ordenances fiscals municipals

  Dilluns, diversos mitjans de comunicació local informaven d’una sèrie de notícies relacionades amb el pressupost municipal de 2018, on el regidor socialista Jordi Terrades explicava, entre d’altres, que ja s’ha encarregat a una empresa externa la redacció d’un Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS) i s’han contractat dos consultores per dissenyar el pressupost participatiu pels anys 2018 i 2019 (un únic procés pels dos anys propers anys). En la mateixa notícia, Terrades assegura que el govern municipal no aplicarà la tarificació social a les escoles bressol.

 • Pep Mur i Planas

  La mobilitat, un repte pendent

  Aquest mes d'octubre Granollers es dotarà del seu segon Pla de Mobilitat Urbana, un document on encara s’evidencien algunes  mancances que, en d’altres ocasions, ja hem denunciat des d'ERC-Acció Granollers.   Des de l'aprovació del primer Pla al 2009, la fisonomia de nostra ciutat ha canviat molt, principalment al centre gràcies a la creació i ampliació de l'illa de vianants. Aquests canvis han donat resposta a algunes necessitats entorn la mobilitat urbana, però alhora han provocat alguns problemes nous.