• Pep Mur i Planas

  Tornem a omplir les urnes!

  A Granollers, com a la resta del país, l'1 d'octubre centenars de persones van fer possible allò que des de l'Estat Espanyol ens van voler impedir per tots els mitjans possibles, fins i tot el de la força. L'1 d'octubre, Granollers va obrir 18 col·legis electorals i es van constituir 49 meses que van recollir els vots de més de vint mil persones.   Una gran fita col.lectiva que va ser possible gràcies a la força i determinació dels nostres conciutadans i conciutadanes. Els qui van organitzar i coordinar el procés electoral, els qui van protegir els col·legis i les urnes, els i les membres de les meses i representants de l'administració, els qui van anar a votar malgrat la por.

 • Ple octubre 2017

  Corresponsabilització i empoderament

  El Pressupost Municipal de l'Ajuntament de Granollers pel 2018 incorpora, per primera vegada, una partida d'inversió de 500.000€ que es destinarà als projectes que sorgeixin d'un procés ciutadà de participació. És el que coneixem com a pressupostos participatius, i que fa més d'una dècada que el nostre grup reclama.   Ara fa un any, ERC-Acció Granollers vam aconseguir el compromís de l'equip de govern socialista de consensuar i posar en marxa un model de pressupost participatiu de cara al 2018.

 • Ajuntament Granollers

  Comunicat d'ERC-AG respecte als pressupostos i ordenances fiscals municipals

  Dilluns, diversos mitjans de comunicació local informaven d’una sèrie de notícies relacionades amb el pressupost municipal de 2018, on el regidor socialista Jordi Terrades explicava, entre d’altres, que ja s’ha encarregat a una empresa externa la redacció d’un Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS) i s’han contractat dos consultores per dissenyar el pressupost participatiu pels anys 2018 i 2019 (un únic procés pels dos anys propers anys). En la mateixa notícia, Terrades assegura que el govern municipal no aplicarà la tarificació social a les escoles bressol.

 • Pep Mur i Planas

  La mobilitat, un repte pendent

  Aquest mes d'octubre Granollers es dotarà del seu segon Pla de Mobilitat Urbana, un document on encara s’evidencien algunes  mancances que, en d’altres ocasions, ja hem denunciat des d'ERC-Acció Granollers.   Des de l'aprovació del primer Pla al 2009, la fisonomia de nostra ciutat ha canviat molt, principalment al centre gràcies a la creació i ampliació de l'illa de vianants. Aquests canvis han donat resposta a algunes necessitats entorn la mobilitat urbana, però alhora han provocat alguns problemes nous.

 • Chakir El Homrani

  Renda Garantida Ciutadana, nou dret social

  Aquest mes de setembre entra en funcionament la Renda Garantida Ciutadana després que el Parlament aprovés el 12 de juliol, i per unanimitat, la llei que la regula.    Es tracta d'una prestació que substitueix la Renda Mínima d'Inserció, però que va molt més enllà d'aquesta i es constitueix com un dret social de tota la ciutadania a no haver de romandre a la pobresa. Per això té un objectiu molt clar: millorar les condicions de vida dels més desafavorits assegurant no només els mínims vitals per poder viure amb dignitat, sinó que a més els empodera i els acompanya per evitar l’exclusió social.

 • Ajuntament Granollers

  Crònica del Ple de juliol

  En aquesta ocasió, comencem aquesta crònica pel final, pel darrer punt presentat i aprovat al Ple. I és el consistori va aprovar per unanimitat la moció d’ERC-AG per estudiar i posar en marxa un circuit per iniciar procediments sancionadors contra aquelles empreses de subministrament energètic que incompleixin la llei de pobresa energètica. Ja al març passat el Ple va aprovar, també per unanimitat, una moció presentada pel nostre grup municipal, on inicialment demanàvem iniciar aquests procediments sancionadors, però que vam substituir, a petició del grup socialista, per instar a la Generalitat a desenvolupar el reglament de la Llei 24/2015 que permetés als ajuntaments sancionar les empreses que fan talls indeguts.

 • Pressupost participatiu

  COMUNICAT D’ERC-AG DAVANT LA PROPOSTA DE PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS ANUNCIADA PEL PSC

  ERC-Acció Granollers valora positivament l’anunci fet aquesta setmana per l’equip de govern segons el qual l’Ajuntament reservarà 500.000€ al Pressupost de 2018 per obrir un procés de pressupostos participatius. Considerem que es tracta d’una proposta de mínims, però entenem que el document és només un esborrany que s’acabarà de treballar amb l’oposició i la xarxa associativa de la ciutat.  De fet, al document inicial no queda especificat com es faran les fases de treball previ, de difusió dels projectes i de votació.

 • pobresa energètica

  Granollers sancionarà empreses de subministrament que incompleixin la Llei de pobresa energètica

  l Ple de l’Ajuntament de Granollers va aprovar ahir per unanimutat la moció presentada per ERC-Acció Granollers per tal d’estudiar, redactar i posar en marxa un circuit per l’inici de procediments sancionadors contra aquelles empreses de subministrament energètic que incompleixin el protocol de garantia de subministrament a persones o famílies vulnerables prevista a la Llei 24/2015, i en base al Codi Català de Consum i el Decret 278/1993.   Malgrat la inexistència del Reglament de la Llei 24/2015 per regular el procediment específic, alguns Ajuntaments ja han iniciat expedients sancionadors a les empreses subministradores que incompleixen els procediments o que realitzen talls indeguts.

 • Pep Mur i Planas

  Uns pressupostos participatius són possibles

  Des d’ERC-AG fa temps que reivindiquem la necessitat de transformar Granollers en base a la implicació ciutadana. Per fer-ho possible, però, primer cal superar la visió socialista de la participació – entesa com un canal d'informació-, i avançar cap a l’empoderament i la coresponsabilitat de la ciutadania, implicant-los en la presa de decisions responsables en tots els àmbits de la gestió pública.   Malgrat que s'han dut a terme alguns intents per part del govern municipal (la darrera de les quals ha estat entorn al Pla Local d'Habitatge), cal tenir molt clar que, per a que els processos de participació funcionin, és essencial que tinguin un alt nivell de credibilitat; i per fer creïble una determinada política, hi ha d’haver-hi una voluntat ferma al darrera.

 • Ple Granollers

  Crònica del Ple de juny

  De la mateixa manera que fa uns dies van celebrar la nit més curta de l’any, ahir vam celebrar un dels Plens més breus de la legislatura. Però va tenir un punt d’especial: ahir ens va acompanyar al Ple el portaveu del “Movimiento defensores de la Paz en Colombia”, en Franklin Castañeda, qui va prendre la paraula per agrair a tots els membres del consistori l’aprovació unànime el passat ple del 28 de maig de la moció presentada per Anmistia Internacional per la protecció dels defensors dels Drets Humans a Colòmbia.

 • Pensem Granollers

  ERC-AG posa en marxa el seu propi procés participatiu sobre els pressupostos municipals

  ERC-Acció Granollers ha anunciat que a partir d'avui enceta un procés participatiu per tal que la ciutadania i les entitats de la ciutat puguin decidir sobre els pressupostos municipals.   Així ho ha explicat el regidor republicà Chakir ElHomrani, qui va assegurat que aquesta proposta busca demostrar que existeix interès per part de la ciutadania en decidir sobre el pressupost i vol «posar fil a l'agulla davant un fet que s'ha allargat massa temps, com és el de posar en marxa un pressupost participatiu a la ciutat».

 • Pep Mur i Planas

  Un millor Granollers

  Aquest juny farà dos anys que es va constituir l'actual consistori i,per tant, és un moment idoni per a fer un balanç de la feina feta i reflexionar sobre les accions de futur.   Durant aquests dos darrers anys, ERC- Acció Granollers hem treballat moltes i diverses propostes amb l’objectiu de teixir una ciutat més justa, inclusiva, solidària i lliure. Algunes amb més èxit, com l’aprovació de la Guia de contractació pública responsable o la construcció d’una passera per connectar el barri de la Font Verda amb el centre.

 • Roda premsa proposta metodològica PEAS

  ERC-AG proposa com elaborar el Pla Estratègic d’Acció Social de Granollers en base al consens

  El grup municipal d’ERC-Acció Granollers ha fet arribar a l’equip de govern una proposta metodològica concreta per l’elaboració del Pla Estratègic d’Acció Social. Es tracta d’una línia de treball que permetria aprovar el Pla a finals d’any i que donaria resposta a una sèrie d’objectius que per ERC-AG són irrenunciables: assolir un consens social, assegurar la màxima participació d’agents polítics i socials, incorporar una visió transversal i que sigui concret, viable i amb una mirada a llarg termini.

 • Pep Mur

  Incompliments i responsabilitats

  Un dels objectius prioritaris d'ERC-AG per aquesta legislatura és millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores indirectes del nostre Ajuntament. Externalitzar és massa sovint la solució més econòmica i, sobretot, més senzilla per gestionar els serveis municipals. Però té un inconvenient que no ens podem permetre: els treballadors i treballadores de les empreses que contracta l'Ajuntament pateixen unes condicions laborals molt inferiors a la dels treballadors públics, condicions que en alguns casos arriben a ser indignes (que malauradament no és sinònim d'il·legal).

 • Imatge del bombardeig

  79è aniversari del bombardeig

  Fa 79 anys l’exèrcit franquista, amb el suport de les aviacions alemanya i italiana, va bombardejar Granollers amb 60 bombes i 750 quilos de metralla, un atac cruel i desmesurat contra la població civil que va provocar la pèrdua de 225 vides i centenars de ferits. No oblidem les víctimes! L’Estat espanyol ha impedit que es pugui fer justícia sobre els crims del franquisme emparant-se en la Llei d’Amnistia per imposar el silenci sobre els crims contra la humanitat comesos durant la dictadura i obstruir l’acció de la justícia.