ERC-AG presenta una moció per la defensa de les dones víctimes d'agressions sexuals

Manifestació sentència manada
Manifestació sentència manada

Amb motiu de la sentència dictada recentment per l’Audiència provincial de Navarra en relació al cas conegut com “La Manada”, que condemna els cinc membres acusats per abús sexual i no per violació, el grup municipal d’ERC-Acció Granollers ha presentat avui una moció per exigir, entre d’altres, la revisió del Codi Penal perquè s’hi incorpori la perspectiva de gènere per tal que s’eviti l’existència d’interpretacions arbitràries i que es basen en estereotips de gènere. La moció també reclama que es garanteixi la formació obligatòria i continuada de la judicatura per a la garantia dels drets de les dones. 
Tal i com explica la moció, és evident que la justícia espanyola no empara els drets de la ciutadania i ha sortit a la llum el biaix patriarcal que la perverteix i que encara la fa més injusta per les dones. Aquesta sentència crea un precedent d’impunitat i desacredita la versió de la víctima posant al centre del debat la forma d’actuació de la dona que pateix la violència i no pas de les persones que l’exerceixen.
 
Per la seva part, les administracions públiques han de continuar portant a terme mesures de prevenció de la violència masclista i de sensibilització en la igualtat de gènere i la prevenció de les relacions abusives. En aquest sentit, tot i que Granollers ja disposa d’un Protocol contra les agressions sexistes en espais de festa a Granollers, el grup republicà proposa que el consistori elabori un protocol per a la prevenció i l’abordatge de situacions d’assetjament sexual també en els espais d’oci i de lleure de la ciutat.
 
Finalment, la moció anima a totes les persones compromeses amb la causa feminista a seguir mostrant el seu rebuig a la sentència i el seu suport a les dones supervivents de les violències masclistes

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament