Plans caducats

Pep Mur
Pep Mur

Els plans municipals són documents importants per la gestió de la ciutat ja que marquen el camí a seguir per poder arribar allà on volem. Sense aquesta planificació, les mesures del dia a dia en els diferents àmbits d’actuació són disperses i deixen de tenir un objectiu final.

 

Una de les característiques que podrien definir aquesta legislatura és la dels plans caducats. Es tracta de plans que es van elaborar a l’anterior legislatura i que han perdut la seva vigència durant aquesta, ja que tenen una durada de quatre anys. I cap d’aquests documents s’està revisant amb prou temps, fet que ens preocupa.

 

L’exemple més significatiu és el del Pla de Mobilitat Urbana, que es va haver de prorrogar gairebé dos anys fins a la nova aprovació. I en aquests moments s’està està treballant el nou Pla de Joventut, que es va esgotar al 2017, però la nova versió del qual no enllestirem fins a finals de 2018.

 

Però encara més greu és que en tenim uns quants que van caducar al 2015 pendents de revisar: el Pla d’Igualtat de Gènere per a la Ciutadania, el Pla d’Infància i Adolescència, o el Pla Director de la Societat del Coneixement són alguns exemples.  I vuit anys després de la seva elaboració, també és hora de revisar el Pla Director de Participació Ciutadana.

 

L’equip de govern excusa aquesta manca de compliment dels tempos perquè, segons ells, fins que no s’esgota un pla, no es pot fer l’avaluació del mateix i un nou diagnòstic, un argument que al nostre parer és feble i que no justifica aquests endarreriments. De fet, entenem que tot pla de preveure mesures d’avaluació contínua i que es pot treballar en una diagnosi sense necessitat d’acabar la vigència del pla.

 

En tot cas, creiem que aquesta situació pot respondre a tres motius: incapacitat de planificació per part de l’equip socialista, excessiva dependència respecte les subvencions d’altres administracions per la revisió dels plans, o bé manca d’empenta per tirar endavant aquest tipus de projectes tant essencials per a la ciutat. Segurament, hi ha una mica de cada.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament