ERC-AG reclama un seguiment públic de l'execució de les mocions aprovades

Ajuntament Granollers
Ajuntament Granollers

Normal 0 21 false false false CA X-NONE KS-IN MicrosoftInternetExplorer4

El grup municipal d’ERC-AG ha presentat avui una moció per tal que al Portal de Transparència de l’Ajuntament de Granollers incorpori un registre telemàtic de l’estat i grau d’execució de les mocions aprovades pel Ple Municipal. Aquest registre hauria d’incloure, com a mínim, el text definitiu i íntegre de les mocions aprovades, la data d’aprovació, el sentit del vots dels grups polítics, l’estat de compliment dels acords aprovats i la dotació pressupostària si fos el cas.  

 

Tal i com expressa la proposta, moltes de les mocions aprovades es converteixen en una mera declaració d’intencions i es desatén o bé es dilata en el temps l’execució dels acords presos. Per aquest motiu, el grup republicà considera que és necessari  establir un mecanisme de control real i efectiu de l’execució de les mocions aprovades i dotar de transparència el seu seguiment.

 

No existeix cap normativa ni reglament que reguli aquest mecanisme, però ERC-AG considera que el govern municipal ha expressat en moltes ocasions el seu compromís envers la transparència i la voluntat dinformar i retre comptes de tota l’acció de govern (a través del seguiment del PAM, per exemple).

 

La moció també proposa incloure trimestralment un punt a l’ordre del dia de la Junta de Portaveus, sobre  l’estat d’execució de les mocions aprovades pel ple de l’Ajuntament de Granollers i que el butlletí municipal publiqui cada sis mesos el llistat complert de les mocions aprovades amb la informació sobre el seu grau de compliment.

 

Municipis com ara Lleida, Esplugues del Llobregat, Calafell o Vilassar de Mar ja publiquen el seguiment de les mocions aprovades a les seves pàgines web.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament