Les petites coses que marquen la diferència

Porxada
Porxada

Comencem un any nou i és un bon costum aprofitar aquestes dates per analitzar com ha anat l’any anterior i marcar-nos reptes per als propers 12 mesos. Això té un risc, però, i és que sovint ens centrem en els grans desafiaments i oblidem que per arribar a la meta hem de caminar passa rere passa. Per millorar la nostra salut, per exemple, no és suficient fer dieta; també cal adquirir hàbits saludables com ara fer exercici o controlar l’estrès.

De vegades, als grups polítics també ens pot passar una cosa semblant, i és que de tant en tant ens perdem en els grans projectes de futur per assolir la ciutat que volem i ens oblidem del dia a dia.

No sempre prestem suficient atenció a les petites coses, però són precisament els assumptes més bàsics, aquells que poden semblar insignificants, els que donen valor afegit a les ciutats i els que poden marcar la diferència i ajudar al benestar de les persones.

Parlem d’aspectes com el reciclatge, els aparcaments –o la manca d’ells– per a bicicletes i patinets a les escoles, l’estat dels carrers, la neteja dels parcs infantils, els passos de vianants  –o la manca d’ells –, mesures per lluitar contra la pobresa energètica, la gent gran que viu sola...

Tenim la sensació que efectivament el govern de la ciutat descuida moltes d’aquestes petites coses. Són moltes i repetides les demandes dels granollerins i granollerines per millorar la ciutat en aspectes com aquests. I estem convençuts que amb l’execució dels pressupostos participatius pels exercicis de 2018 i 2019, moltes d’aquestes preocupacions es manifestaran de nou.

ERC-AG tenim molts i diversos reptes per al 2018, no ens cansarem de treballar per millorar la ciutat, però entre les tasques que ens posem com a deures aquest any també inclourem prestar una major atenció a aquestes petites, però importants coses.

No podem acabar aquest article sense desitjar-vos a tots i a totes un bon any nou, un any que esperem marqui diferències!

Pep Mur i Planas

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament