Tornem a omplir les urnes!

Pep Mur i Planas
Pep Mur i Planas

A Granollers, com a la resta del país, l'1 d'octubre centenars de persones van fer possible allò que des de l'Estat Espanyol ens van voler impedir per tots els mitjans possibles, fins i tot el de la força. L'1 d'octubre, Granollers va obrir 18 col·legis electorals i es van constituir 49 meses que van recollir els vots de més de vint mil persones.
 
Una gran fita col.lectiva que va ser possible gràcies a la força i determinació dels nostres conciutadans i conciutadanes. Els qui van organitzar i coordinar el procés electoral, els qui van protegir els col·legis i les urnes, els i les membres de les meses i representants de l'administració, els qui van anar a votar malgrat la por... A tots i totes ens movia la il·lusió, l'esperança i el convenciment que la democràcia està per damunt dels estats.  
 
Han passat dos mesos d’ençà, i la repressió de l'Estat espanyol i d’aquells que li han fet suport és absoluta i no té límits. Ens ho han demostrat dia rere dia: els drets i les llibertats que ens emparen han estat vulnerats reiteradament i amb impunitat. 
 
Vam fer un referèndum i el vam guanyar. Vam declarar la independència. Però ens han pres les institucions i han empresonat part dels nostres representants polítics i civils, mentre que d’altres romanen a l’exili. I ara, el 155 ens obliga a tornar a passar per les urnes.
 
Que ningú s’enganyi, en aquestes eleccions hi hauran dos grans blocs. D'una banda, el bloc del 155: el dels immobilistes, el de les clavegueres de l'Estat, el dels corruptes que fan servir els tribunals pels seus propis interessos i que vulneren drets fonamentals quan els hi convé. I de l'altra, el bloc de la República: els legítims, els que actuem democràticament, els que volem que el país avanci gràcies a la implementació d’una República neta i socialment justa.
 
Molts poden sentir-se cansats, tristos i fins i tot defraudats. Però, tal i com dèiem a les primàries d'ERC Granollers al 2014, "sí o sí votar és sempre positiu". El 21D hem de tornar a omplir les urnes amb dignitat i convicció. Aquesta és la nostra eina per vèncer l’Estat i serà la millor resposta a l’aplicació del 155.
 
El 21 de desembre, ens veiem de nou als col·legis de Granollers!

Pep Mur i Planas
Portaveu ERC-AG

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament