La mobilitat, un repte pendent

Pep Mur i Planas
Pep Mur i Planas

Aquest mes d'octubre Granollers es dotarà del seu segon Pla de Mobilitat Urbana, un document on encara s’evidencien algunes  mancances que, en d’altres ocasions, ja hem denunciat des d'ERC-Acció Granollers.
 
Des de l'aprovació del primer Pla al 2009, la fisonomia de nostra ciutat ha canviat molt, principalment al centre gràcies a la creació i ampliació de l'illa de vianants. Aquests canvis han donat resposta a algunes necessitats entorn la mobilitat urbana, però alhora han provocat alguns problemes nous.
 
D'una banda, hem aconseguit fer fora del centre bona part dels cotxes que creuaven Granollers, però aquests vehicles es concentren ara als barris més perifèrics. De fet, tenim un problema amb alguns carrers secundaris que acumulen alts volums de trànsit, com l'avinguda Marie Curie o el carrer Minetes, carrers que molts conductors fan servir per evitar les vies principals.
 
També tenim una ciutat on l'ús de la bicicleta o el patinet és cada cop més freqüent, malgrat la manca d’aparcaments segurs, de senyalització i de seguretat. És evident que queda molt a fer per assolir una veritable xarxa ciclable a la nostra ciutat, i des d'ERC-AG seguirem reclamant mesures en aquesta línia.
 
Una altre de les actuacions que fa anys que reclamem i que el Pla preveu és la millora de les voreres per fer-les més accessibles i la col·locació de més passos de vianants, sobretot a les cruïlles dels carrers secundaris. A un 39% dels llocs on hauria d'haver un pas de vianant, aquest no existeix.
 
I no menys important, cal millorar la seguretat viària als entorns de les escoles i aplicar mesures per reduir la contaminació acústica provocada pel trànsit, com ara als barris com Can Bassa i Tres Torres, afectats directament per la Ronda Sud. 
 
Per ERC-Acció Granollers, el problema de base és la priorització del vehicle privat per damunt de les persones. I malgrat que aquest nou Pla de Mobilitat planteja una sèrie de reptes i accions de cara als propers anys, creiem que seran insuficients per garantir la recuperació de l'espai públic per als vianants, i per fer d’aquest espai públic un entorn més net i sostenible.
 
 
 
Pep Mur i Planas
Portaveu ERC-Acció Granollers
pep@pepmur.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament