COMUNICAT D’ERC-AG DAVANT LA PROPOSTA DE PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS ANUNCIADA PEL PSC

Pressupost participatiu
Pressupost participatiu

ERC-Acció Granollers valora positivament l’anunci fet aquesta setmana per l’equip de govern segons el qual l’Ajuntament reservarà 500.000€ al Pressupost de 2018 per obrir un procés de pressupostos participatius. Considerem que es tracta d’una proposta de mínims, però entenem que el document és només un esborrany que s’acabarà de treballar amb l’oposició i la xarxa associativa de la ciutat.  De fet, al document inicial no queda especificat com es faran les fases de treball previ, de difusió dels projectes i de votació.
 
La proposta socialista suposa un primer pas i arriba tard, i per aquest motiu acceptem que el procés es faci a posteriori de l’aprovació del Pressupost. Però el sentit del projecte no és aquest i recordem que els processos participatius s’han de realitzar abans de l’aprovació del pressupost.
 
Però més enllà de les mancances a nivell tècnic d’aquesta primera proposta, el que més en preocupa és el fet que no trobem reflectit l’objectiu de base de qualsevol procés participatiu, que és l‘empoderament econòmic, polític, social i cultural de la ciutadania i la seva corresponsabilització en la gestió pública.
 
Un exemple d’això és com es defineix la recollida de propostes, que es preveu que es farà únicament a través de l’OAC i de la web municipal. Per ERC-AG és essencial ampliar les bases de procés mitjançant reunions als barris, trobades amb les entitats o la creació d’una APP específica, tal i com ja va proposar al model de procés participatiu que va fer arribar al govern fa just un any.
 
Per tot plegat, aquesta mateixa setmana ERC-AG ja ha fet arribar les seves propostes al projecte per intentar superar aquests dèficits inicials.

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament