Uns pressupostos participatius són possibles

Pep Mur i Planas
Pep Mur i Planas

Des d’ERC-AG fa temps que reivindiquem la necessitat de transformar Granollers en base a la implicació ciutadana. Per fer-ho possible, però, primer cal superar la visió socialista de la participació – entesa com un canal d'informació-, i avançar cap a l’empoderament i la coresponsabilitat de la ciutadania, implicant-los en la presa de decisions responsables en tots els àmbits de la gestió pública.
 
Malgrat que s'han dut a terme alguns intents per part del govern municipal (la darrera de les quals ha estat entorn al Pla Local d'Habitatge), cal tenir molt clar que, per a que els processos de participació funcionin, és essencial que tinguin un alt nivell de credibilitat; i per fer creïble una determinada política, hi ha d’haver-hi una voluntat ferma al darrera.
 
Des d'ERC-AG no veiem en el PSC aquesta necessària voluntat d'enriquir la democràcia local en base a la implicació ciutadana. I si bé el passat novembre vam acordar amb el govern socialista iniciar un procés de debat sobre quin model de participació aplicar i intentar posar-ho en marxa de cara a l’elaboració del Pressupost 2018, estem al juliol i l'únic que sabem al respecte és que el grup socialista no ha trobat cap model que li agradi.
 
Per això, un cop més, des d’ERC-AG volem posar fil a l'agulla i per aquest motiu durant els mesos de juliol i setembre posarem en marxa el nostre propi procés participatiu sobre el pressupost municipal. Amb aquesta iniciativa, volem demostrar que, amb voluntat, és possible fer uns pressupostos participatius a Granollers.
 
Durant aquests mesos, visitarem els barris i farem trobades amb els veïns i veïnes i les entitats granollerines per recollir propostes sobre com millorar Granollers. I un cop analitzada la viabilitat de les propostes, les farem arribar al govern municipal a principis d’octubre per a la seva inclusió al pressupost de 2018.
 
Feu-nos arribar les vostres propostes a erc-ag@ajuntament.granollers.cat, per whatsapp al 687 456 168, o vine a explicar-nos-les presencialment a l'ajuntament els dilluns de 18h a 20h. O si ho prefereixes, també ens trobaràs a la nostra seu, situada al carrer Torres i Bages, 9, tots els dies de 9h a 13h.
 
 
 
Pep Mur i Planas
Portaveu d'ERC-AG
pep@pepmur.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament