ERC-AG posa en marxa el seu propi procés participatiu sobre els pressupostos municipals

Pensem Granollers
Pensem Granollers

ERC-Acció Granollers ha anunciat que a partir d'avui enceta un procés participatiu per tal que la ciutadania i les entitats de la ciutat puguin decidir sobre els pressupostos municipals.

 

Així ho ha explicat el regidor republicà Chakir ElHomrani, qui va assegurat que aquesta proposta busca demostrar que existeix interès per part de la ciutadania en decidir sobre el pressupost i vol «posar fil a l'agulla davant un fet que s'ha allargat massa temps, com és el de posar en marxa un pressupost participatiu a la ciutat».

 

El Homrani ha recordat que el PSC es va comprometre a estudiar i consensuar un model de pressupostos participatius de cara a l'elaboració del pressupost de 2018, però «estem a finals de juny i encara no hem fet cap trobada al respecte».

 

Procés participatiu

ERC-AG recollirà, durant els mesos de juliol i setembre, les propostes ciutadanes a través de trobades amb les associacions de veïns dels barris i entitats granollerines, així com de forma telemàtica. A més, durant aquests mesos també farà parades explicatives a tots el barris. Un cop analitzades les propostes rebudes i estudiada la seva viabilitat, el grup les farà arribar a l'equip de govern a principis d'octubre per a la seva inclusió al pressupost municipal de 2018.

 

Un dels objectius d'aquesta campanya és apropar el pressupost municipal a la ciutadania, una qüestió molt important en tant que la millor manera d'avaluar les polítiques municipals és a través del pressupost. Amb aquesta iniciativa, ERC-AG també vol facilitar que la població tingui l’oportunitat de debatre i decidir sobre el model de ciutat i les actuacions necessàries al municipi i fomentar així la implicació ciutadana en la gestió municipal.

 

«Som conscients que, com a grup a l'oposició, tindrem moltes limitacions – assegura El Homrani –, però igualment creiem que aquest exercici de sacsejar i demostrar l'interés per participar en la vida política de la ciutat serà un bon exercici».

 

Ferran Raga, president d'ERC Granollers, ha volgut recordar que ERC-AG fa més d'una dècada que reclama que els veïns i veïnes puguin decidir part de la inversió que es fa als seus barris. «Són moltes les ciutats que han posat en marxa pressupostos participatius, però a Granollers ens estem quedant enrere». Raga ha posat altres exemples de propostes republicanes que s'han acabant executant molts anys després, com la peatonalització del centre, que ERC va proposar al 1991, o la construcció del camp de futbol a Palou. «Al 2003 ja vam situar que construir un camp de futbol al centre de la ciutat era un error i per això vam plantejar fer-ho a Palou, però fins el 2011 el PSC no va canviar de parer». En aquesta línia, el president d'ERC Granollers ha demanat al govern socialista una «resposta més ràpida i que treballi conjuntament amb la resta de forces polítiques».

 

Model participatiu de ciutat

Per la seva part, la regidora Núria Maynou ha fet referència a la necessitat d'avançar en l’impuls de la implicació ciutadana. «Per ERC-AG – ha explicat Maynou-, parlar de participació és parlar d'implicació ciutadana, entesa com a eina de transformació i de foment de la coresponsabilitat. Però el model de participació del PSC recull poc aquesta implicació de la ciutadania».

 

La regidora republicana considera una bona iniciativa el procés de participació sobre el Pla Local d'Habitatge que s'està duent a terme, però creu que «tindrà poca incidència perquè al PSC li costa creure en la participació com a eina transformadora i això li resta credibilitat al procés».

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament