Un millor Granollers

Pep Mur i Planas
Pep Mur i Planas

Aquest juny farà dos anys que es va constituir l'actual consistori i,per tant, és un moment idoni per a fer un balanç de la feina feta i reflexionar sobre les accions de futur.
 
Durant aquests dos darrers anys, ERC- Acció Granollers hem treballat moltes i diverses propostes amb l’objectiu de teixir una ciutat més justa, inclusiva, solidària i lliure. Algunes amb més èxit, com l’aprovació de la Guia de contractació pública responsable o la construcció d’una passera per connectar el barri de la Font Verda amb el centre. Mentre que d'altres han estat acceptades però encara no les hem pogut veure en marxa - com per exemple els pressupostos participatius o l’elaboració d’un Pla Estratègic d’Acció Social -.
 
Des de l’inici de la legislatura, hem vertebrat la nostra feina al voltant de diferents eixos: primerament, la lluita contra les desigualtats, amb accions com una reflexió a l'entorn del model educatiu de ciutat i la segregació escolar i propostes concretes per a l'impuls de l'habitatge social. En aquest sentit, també hem insistit en unes ordenances fiscals més justes, i hem aconseguit incrementar les bonificacions per a les famílies monoparentals, així com el compromís del PSC d'estudiar la viabilitat de la tarifació social en el pagament d’impostos i taxes.
 
El segon dels eixos de la nostra acció ha estat garantir les condicions laborals dels treballadors i treballadores subcontractats. Per aquest motiu, vam redactar un protocol per una contractació pública socialment responsable en matèria laboral i vam presentar i aprovar al Ple una moció per  avançar cap a un salari mínim de 1.000€. D’altra banda, creiem que per millorar la inserció laboral de les persones, cal combinar ocupació i formació, i per això insistirem en plans d’ocupació que donin més eines incrementar la ocupabilitat de les persones en base a la formació i l’experiència.
 
Seguint la línia del Granollers que volem, hem debatut sobre els efectes de la contaminació atmosfèrica i hem presentat algunes mocions al respecte, com ara la que vam aprovar per la contractació d'energia d'origen 100% renovable. Tot, perquè ens preocupa que Granollers no sigui una ciutat sostenible i saludable.
 
També ens hem centrat en la necessitat de millora dels serveis públics, per això hem denunciat en diverses ocasions la manca de manteniment de les canonades de subministrament d’aigua potable, que provoquen cada cop més avaries a la xarxa, i hem reclamat un pla per la seva renovació.
 
Finalment, respecte a l’ètica i la transparència, hem presentat i aprovat una moció per impulsar de manera immediata un compromís ètic que regula les relacions entre l'Ajuntament i les entitats financeres. Ara, caldrà treballar un codi ètic pels càrrecs electes. També hem reclamat i aconseguit una major i millor difusió de les ajudes i plans municipals, sobre tot en matèria social. Per últim, però no menys important, hem dedicat part dels nostres esforços a intentar enriquir la democràcia local en base a la implicació ciutadana.
 
Tota aquesta feina respon a la nostra voluntat de fer una oposició útil i constructiva. I malgrat que som a l’oposició amb un govern socialista que ostenta majoria absoluta, demostrem cada dia que, amb esforç i insistència, es poden impulsar iniciatives útils.

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament