Incompliments i responsabilitats

Pep Mur
Pep Mur

Un dels objectius prioritaris d'ERC-AG per aquesta legislatura és millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores indirectes del nostre Ajuntament. Externalitzar és massa sovint la solució més econòmica i, sobretot, més senzilla per gestionar els serveis municipals. Però té un inconvenient que no ens podem permetre: els treballadors i treballadores de les empreses que contracta l'Ajuntament pateixen unes condicions laborals molt inferiors a la dels treballadors públics, condicions que en alguns casos arriben a ser indignes (que malauradament no és sinònim d'il·legal).
 
L'administració pública té la responsabilitat – malgrat que no en tingui l'obligació legal- de fomentar una ocupació inclusiva, estable i de qualitat, garantint, entre d'altres, que les condicions laborals dels treballadors indirectes s'equiparen a la dels treballadors públics. I per fer-ho possible, disposem d'un instrument molt eficaç: la inclusió de les clàusules socials als processos contractuals.
 
Aquestes clàusules socials, a Granollers, es defineixen a la Guia de Contractació Responsable, que es va aprovar al desembre de 2016. Una Guia que, tal i com hem denunciat davant la ciutadania, s'està incomplint.
 
Davant aquesta situació, l'equip de govern socialista s'ha defensat al·legant que aquesta Guia no s'incompleix, ja que és orientativa, i només les lleis es poden incomplir. Una afirmació curiosa, en tant que l'Institut d'Estudis Catalans defineix “incomplir” com “no executar completament una cosa promesa, desitjada, manada, etc”. És evident, doncs, que amb la no aplicació d'aquesta Guia s'està incomplint, si més no, un acord de Ple i una responsabilitat vers la ciutadania. A més, recordem que la pròpia Guia diferencia entre clàusules obligatòries i clàusules facultatives. Si les clàusules obligatòries no ho són pas, d'obligatòries, llavors de què serveixen?
 
Estem massa acostumats a que el grup socialista aprovi documents de bones intencions que acaben per no tenir una aplicació real. I per aquest motiu ens vam abstenir en l'aprovació de la Guia de Contractació Responsable. Ara constatem que no ens vàrem equivocar pas, i demostrem un cop més la poca preocupació de l'equip de govern pels treballadors i treballadores indirectes del nostre Ajuntament.
 
Pep Mur i Planas
ERC-Acció Granollers
pep@pepmur.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament