79è aniversari del bombardeig

Imatge del bombardeig
Imatge del bombardeig

Fa 79 anys l’exèrcit franquista, amb el suport de les aviacions alemanya i italiana, va bombardejar Granollers amb 60 bombes i 750 quilos de metralla, un atac cruel i desmesurat contra la població civil que va provocar la pèrdua de 225 vides i centenars de ferits. No oblidem les víctimes!

L’Estat espanyol ha impedit que es pugui fer justícia sobre els crims del franquisme emparant-se en la Llei d’Amnistia per imposar el silenci sobre els crims contra la humanitat comesos durant la dictadura i obstruir l’acció de la justícia. D’aquesta manera l’Estat tanca les portes a la memòria històrica i a la justícia, impedeix la reparació de la memòria de les víctimes i evita condemnar-ne els responsables. La negativa a jutjar els crims contra la humanitat perpetrats durant la dictadura feixista és una mostra més de les mancances democràtiques de l’Estat espanyol. Només com a exemple, cal tenir present que les sentències dels Consells de Guerra franquistes no han estat anul·lades.

Des d’ERC-AG volem contribuir a la dignificació de la democràcia, i per això considerem que és imprescindible condemnar els responsables i reparar la memòria de les víctimes del feixisme espanyol. Per això, ens sembla necessari que a través de l’educació, la recerca històrica, i el reconeixement institucional es pugui treballar en la recuperació de la memòria històrica de la ciutat, així com la promoció dels valors de la pau i de la democràcia.

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament