Tornar la Fira de l’Ascensió a la ciutat

Pep Mur i Planas
Pep Mur i Planas

Les fires són una oportunitat per promocionar un territori i per generar activitat econòmica, i Granollers en té una llarga experiència.

 

Una de les fires més representatives és la de l’Ascensió, que enguany celebra la seva 67a edició. Al 2001, aquesta es va traslladar al Parc Firal en un intent d’adaptar la ciutat als nous models firals. Però aquest espai no ha arrelat prou a la ciutat, potser per la llunyania del centre, potser per la manca d’un espai firal estable.

 

És evident que ha arribat el moment d’impulsar-hi un veritable canvi, perquè fa anys que les fires multisectorials han deixat de funcionar i de ser atractives, tant per als ciutadans com per als expositors. Per aquest motiu, la nostra aposta és tornar la Fira de l’Ascensió a la ciutat, fent que ocupi altres espais més cèntrics, transformant-la i buscant la seva especialització.

 

A més, no podem deixar de banda la necessitat de repensar el model firal de la ciutat per tal d’esdevenir seu de múltiples i diferents fires i congressos sectorials.

 

En primer lloc, cal ampliar el calendari i aprofitar els diferents espais que ofereix la ciutat per promocionar nous esdeveniments firals de caràcter monogràfic i acompanyar als promotors privats en la seva organització. Espais referents com la Porxada, els pavellons esportius, el Teatre Auditori, la Fàbrica de les Arts, etc. s’han de convertir en seus de noves fires sectorials a la ciutat. En aquest sentit, l’experiència de Roca Umbert amb el Boda Market, el MAC o el Fira Guia’t són un referent i esdevenen exemples d’activitat d’interès per a la ciutat i la comarca.

 

D’altra banda, ens falta una aposta clara i decidida per potenciar l’organització d’esdeveniments firals dirigits a professionals, així com aprofitar els esdeveniments anuals de la ciutat, especialment els esportius. Per què no impulsem una Fira de l’Atletisme durant el cap de setmana de la Mitja Marató? O la Fira de l’Handbol durant el cap de setmana de la Granollers Cup? I per què no una Fira d’Economia Social i Solidària?

 

Hem de ser molt conscients que només repensant la Fira de l’Ascensió i tot el model firal de Granollers, a través de l’especialització i la descentralització, podrem recuperar capitalitat i tornar a ser referents.

 

Pep Mur i Planas

ERC-Acció Granollers

pep@pepmur.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament