ERC-AG es s’absté per segona vegada en el Pla de Xoc

Porxada
Porxada

El grup municipal d’ERC-Acció Granollers es va abstenir ahir, per segon any consecutiu, en el Pla de Xoc. El regidor republicà Chakir El Homrani va recordar que ja fa un any, al ple on es va aprovar l’anterior Pla de Xoc, el seu grup va deixar clar que no donaria suport a cap altre pla de caire social que no parteixi d’un Pla Estratègic d’Acció Social que actuï com a punt d’orientació per les polítiques socials municipals. “Cal una mirada que vagi més enllà de la pal·liació, ens calen eines per canviar la situació”.
 
Malgrat l’acord amb el grup socialista per tirar endavant aquest pla, El Homrani va expressar la seva preocupació sobre la metodologia que s’utilitzarà per elaborar-ho, ja que el regidor Terrades va assegurar al ple anterior que “La regidoria responsable (...) està analitzant un document, l'anomenarem així, que quan tingui les línies fixades entregarem a tots vostès (...) per analitzar-ho” (extracte de l’acta del ple del 28 d’abril de 2017). “Valorem el know-how de l’equip tècnic de l’ajuntament – assegurava El Homrani -, però la nostra  proposta és partir d’una diagnosi social consensuada amb una mirada molt més àmplia”.
 
En aquesta línia, El Homrani també va reclamar una visió més valenta per part de l’equip de govern per tirar endavant un procés participatiu metodològic al volant del Pla de Xoc que vagi més enllà del consell econòmic i social i englobi tota la ciutadania.
 
Un altre motiu expressat pel grup republicà que explica la seva abstenció és el fet que aquest nou Pla de Xoc és continuista respecte als anteriors. De fet, segons ERC-AG, els plans de xoc han anat perdent sentit. “Els plans de xoc – deia El Homrani-  son una inversió social per contrarestar situacions de risc de manera immediata, però el que s’entén com a excepcionalitat s’ha traslladat a l’àmbit de l’ordinari fins el punt que fins i tot es convoquen ajudes escolars incloses al pla de xoc abans de l’aprovació d’aquest”. Concretament, El Homrani es referia als ajuts material i llibres (que es poden sol·licitar des del 5 d’abril i fins al 5 de maig) i els ajust a l’escolarització de les Escoles Bressol (del 5 d’abril al 30 de juny). “Si la lògica és aquesta, per què no incorporem el Pla de Xoc al Pressupost ordinari?”.
 
Malgrat aquestes consideracions, el regidor El Homrani va valorar positivament alguns dels canvis introduïts al nou pla de xoc, concretament  que els plans d’ocupació passin de 6 a 9 mesos i que el salari mínim sigui de 1.000€. Tot i així, va insistir en que cal donar més eines d’ocupabilitat en base a la formació d’aquells col·lectius que ho tenen més difícil per reincorporar-se al mercat laboral.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament