2017, ANY DE CANVIS

Pep Mur
Pep Mur

Hem estrenat un nou any, i el 2017 comença amb la promesa de grans canvis a nivell de país, però també a la nostra ciutat.
 
A finals de novembre, Granollers va aprovar el seu pressupost pel 2017 i ERC-AG vam aconseguir el compromís del PSC de tirar endavant diversos projectes que pel nostre grup són absolutament necessaris, com ara estudiar i consensuar quin model de pressupostos participatius aplicar de cara a les inversions del 2018; elaborar un Pla Estratègic d’Acció Social com una eina per avaluar i transformar les polítiques socials municipals i combatre les causes de les desigualtats a la nostra ciutat, i encarregar un estudi sobre la viabilitat de la implantació de la tarifació social en el pagament d’impostos i taxes.
 
En moltes ocasions, però, ens hem trobat amb que els acords es perden pel camí de la burocràcia o es desenvolupen de forma poc concreta. Per això, serem molt rigorosos en el compliment d’aquests compromisos i treballarem no només per tal que en prenguin forma, sinó també per a que aquesta forma sigui valenta, concreta i útil per la ciutat.
 
Aquest, però, no serà el nostre únic repte. ERC-AG, entre d’altres, seguirà treballant per arribar a un consens sobre la lluita contra l’elevada  segregació escolar a la nostra ciutat; proposarem mesures per avançar cap a un govern municipal més obert, ètic i participatiu; seguirem l’execució del nou contracte de neteja de la via pública i recollida d’escombreries domiciliaries que s’iniciarà al febrer per garantir un Granollers més net, i continuarem reclamant a l’equip de govern la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores indirectes de l’ajuntament.
 
I a nivell nacional, viurem un moment decisiu pel nostre futur amb la celebració, al setembre, del referèndum sobre la independència. Mai hem estat tan a prop de recuperar la llibertat, i per això és més important que mai que acompanyem els nostres representants i les nostres institucions en el procés de construcció d’un nou país.
 
Iniciem doncs el 2017 amb el desig i les bases per iniciar el camí cap a una ciutat més oberta, participativa i valenta dins d’un país republicà. Perquè treballant per transformar la ciutat també treballem per fer un nou país!
 
Pep Mur i Planas
Portaveu ERC- Acció Granollers

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament