Els grups de la oposició posen de relleu la manca de participació a l’Ajuntament

RdP oposició
RdP oposició

Regidors dels 5 grups municipals a la oposició a l’Ajuntament de Granollers (CiU, ERC, Ciutadans, CUP i PP) han ofert aquest dimecres a la tarda una roda de premsa per tal de manifestar el seu malestar per la deficiència en participació que, en la seva opinió, es viu a l’Ajuntament.
 
El detonant és una trobada entre equip de govern, comerciants i cos policial per tractar la problemàtica dels robatoris per encastament a botigues de la ciutat. Una trobada a la qual els grups de la oposició no van ser convidats i les conclusions de la qual van conèixer pels mitjans de comunicació. Amb els diferents espais de representació i participació que tenen els grups municipals, aquest fet és intolerable.
 
Per la oposició, el model de participació que actualment s’articula en X consells, no funciona. Hi ha consells que no s’han reunit mai, d’altres que ho fan de forma molt poc freqüent i debats de ciutat queden fora d’aquests espais de participació. Els diferents grups consideren que aquesta trobada se salta, una vegada més, tots els fòrums de participació dels diferents grups que estableix el cartipàs municipal. En concret, aquesta problemàtica s’hauria d’haver tractat en una sessió, si s’escau de caràcter extraordinari, del fòrum de comerç i turisme o bé del consell de seguretat. Aquest fet ha estat la gota que ha fet vessar el got.
 
Per tots aquests motius, els diferents grups han decidit prendre una mesura conjunta: retiraran els seus representants del consell de seguretat (que d’altra banda no s’ha reunit mai) per escenificar el malestar amb l’actuació de l’equip de govern, i no es reconsiderarà incorporar-hi membres de nou fins que no s’estableixi un mètode de funcionament d’aquest i d’altres consells que sigui consensuat i efectiu per garantir la participació. La retirada dels seus representants al consell de seguretat vol ser una mesura per tal d’esperonar el govern a reaccionar.
 
En resum, la oposició és unànime a l’hora de detectar deficiències importants en el funcionament de la gran majoria dels òrgans de participació i exigeix al govern un replantejament d’aquest funcionament per garantir una participació ciutadana efectiva.

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament