Subvencions per pagar l’IBI

Pep Mur
Pep Mur

Durant aquest mes de maig les famílies més vulnerables de la nostra ciutat podran sol·licitar a l’ajuntament una subvenció per fer front al pagament d’un dels impostos municipals que més esforç els suposa: l’Impost sobre Béns Immobles o IBI.
 
Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Granollers ofereix aquesta ajuda, això sí, amb algunes modificacions respecte l’any passat després que el nostre grup municipal denunciés el mal disseny de les bases del 2015 i la manca de difusió d’aquestes, qüestions que van provocar que només s’atorguessin 5.000 dels 100.000€ pressupostats.
 
Una de les principals novetats és que al 2016 també podran demanar la subvenció els llogaters obligats per contracte a pagar l’IBI, una de les demandes fetes pel grup municipal d’ERC-AG.
 
D’altra banda, s’incrementen els ingressos màxims per accedir a l’ajuda en 3.000€ de mitjana. A més, els criteris que s’estableixen tenen més en compte la situació de les famílies, tal i com havíem reclamat, de manera que al 2016 tant les famílies monoparentals com  aquelles amb persones discapacitades al seu càrrec tindran un límit màxim d’ingressos superior.
 
Malgrat l’esforç fet per l’equip per millorar els criteris de les bases, des d’ ERC-Acció Granollers creiem que segueixen sent unes bases que no parteixen d’una diagnosi social prèvia i que, en conseqüència, no responen a la situació real de les famílies.
 
El que no varia respecte a les bases del 2015 és la difusió que es farà de la subvenció, així com el termini fixat per presentar les sol·licituds. Els granollerins i granollerines tindran només 6 setmanes, del 18 d’abril al 31 de maig, per poder demanar l’ajuda, malgrat que el nostre grup va reclamar un termini molt més ampli per poder presentar les sol·licituds.
 
Creiem que la difusió prevista serà absolutament insuficient per poder arribar a totes les famílies que ho estan passant malament. Per aquest motiu, des d’ERC-AG volem posar el nostre granet de sorra per tal d’intentar que l’ajuda arribi a tothom i per això ens posem a disposició de la ciutadania per tal de resoldre tots els dubtes relacionats amb aquesta ajuda.
 
Podeu contactar amb nosaltres trucant al 938426711 o a través del correu electrònic  erc-ag@ajuntament.granollers.cat.
 
 
Pep Mur i Planas
Portaveu d’ERC-AG
Pep@pepmur.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament