ERC-AG presenta una moció de suport a les mobilitzacions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre

Mobilitzacions contra Pla Hidrològic Conca Ebre
Mobilitzacions contra Pla Hidrològic Conca Ebre

El grup municipal d’ERC-Acció Granollers ha presentat avui una moció de suport a les mobilitzacions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre després que el passat 8 de gener el Consell de Ministres espanyol aprovés dos decrets que inclouen un total de 16 plans hidrològics de conca (per al període 2015-2021) entre els quals es troba el de l’Ebre. Aquest Pla ha tingut el rebuig de quatre de les nou comunitats autònomes que rega el riu Ebre (Catalunya, el País Basc, Navarra i el País Valencià).
 
Aquest Pla fixa un repartiment del cabal del riu, que augmenta les concessions de nous regadius en 450.000 hectàrees quan el total del nou regadiu de tots els plans de l’Estat espanyol és de 700.000 hectàrees. La majoria d’aquestes hectàrees no tenen concessions i van lligades a 56 noves infraestructures de regulació (embassaments).
 
La Plataforma en Defensa de l’Ebre, durant la tramitació del Pla de conca, va presentar més de 4.030 al·legacions particulars basades en requeriments que havia fet la Comissió Europea al Govern espanyol que no van ser acceptades. La Comissió va constatar que mancava molta informació als diversos plans de conca espanyols per adaptar-se a les normatives europees, i va requerir al Govern espanyol que ho modifiqués. La Comissió va adreçar preguntes molt concretes al Govern sobre el contingut del Pla de Conca de l’Ebre; de fet, va assenyalar 32 discrepàncies, 10 de les quals eren idèntiques a les de la queixa que va fer arribar la Plataforma en Defensa de l’Ebre.
 
Davant l’amenaça que suposa aquest nou Pla hidrològic de conca per al futur socioeconòmic i mediambiental del tram final del riu Ebre, el delta de l’Ebre i els seus pobles, el Grup municipal d’ERC-Acció Granollers proposa al Ple manifestar al Govern de l’Estat espanyol el rebuig a l’aprovació definitiva del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, donar suport a les accions, iniciatives i mobilitzacions socials que es facin contra aquest pla, i demanar a la Comissió de Medi Ambient europea que vetlli per l’adequació i el compliment del Pla Hidrològic de Conca de l’Ebre a les directives europees d’Aigua, Aus i Hàbitats.
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament