Sis mesos i res de nou!

Núria Maynou
Núria Maynou

Han passat més de 6 mesos des que es va constituir el nou govern local, prou temps per avançar i tirar endavant noves iniciatives o, com a mínim, per plantejar i programar l'acció de govern de cara a la nova legislatura. Malauradament, això encara no s’ha fet.
 
L’equip de govern actual, si bé ha canviat algunes cares, no ha modificat plantejaments ni maneres d’actuar respecte al que fins ara ha anat fent. Així, aquests primers mesos de mandat l’equip de govern s’ha  limitat a aprovar aspectes purament administratius o expedients ja iniciats - i pràcticament enllestits - de la legislatura anterior. Aquesta  dinàmica contrasta amb la del final de la legislatura passada quan, a uns mesos vista de les eleccions municipals, els socialistes es va afanyar a inaugurar múltiples obres i a aprovar una sèrie de plans i expedients per fer lluir la seva gestió.
 
Ens preocupa especialment  la poca eficiència mostrada per fer front a problemes cabdals com la pobresa energètica o les multes als pisos buits propietat de bancs i immobiliàries. I no podem evitar preguntar-nos, amb l'evident pèrdua de suport en els darreres eleccions, si l’equip de govern està realment preocupat perquè Granollers sigui una ciutat socialment justa.
 
D'altra banda, hem pogut constatar com es repeteix la mala praxis a la qual ens té acostumats el govern municipal: poc marge de temps per treballar el temes, manca de resposta a algunes de les peticions d’informació, i manca de diàleg real amb l'oposició i amb societat civil. Sis mesos, doncs, i res de nou.
 
Per tot això, el 2016 serà un any ple de reptes. Al 2015 es van esgotar fins a sis plans municipals que tenim pendents d’avaluar i renovar, com ara el Pla de Mobilitat o el de Cooperació. I no podem obviar altres temes pendents i cabdals, com ara la constitució del Consell de Ciutat, la redacció i aprovació del Reglament de Participació, o la modificació del Reglament Orgànic Municipal. Aspectes que han d’obrir el consistori a la ciutadania si hi ha una veritable voluntat del govern local.
 
Des del grup municipal d'ERC-Acció Granollers demanem per aquest nou any que l'alcalde Mayoral acompleixi clarament la seva voluntat de governar amb acord i diàleg amb altres grups. Nosaltres, com sempre, seguirem el treball constant pels grans reptes de ciutat.
 
 
Núria Maynou i Hernández
Regidora d’ERC-AG

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament