Passeres a la Font Verda i inversions en coneixement, principals propostes d’ERC-AG de cara al 2016

Regidors grup municipal ERC-AG
Regidors grup municipal ERC-AG

La regidora Núria Maynou ha assegurat que, malgrat que el pressupost ordinari és bastant “captiu” pel que fa a les despeses, a les partides d’inversions és on realment hi ha marge per prioritzar els projectes de ciutat. Per aquest motiu, el grup municipal d’ERC-AG ha presentat les seves principals propostes de cara al pressupost d’inversions de 2016.
 
Pel que fa a les propostes d’ERC-AG a les inversions de 2016, Maynou destaca, en primer lloc, la millora de la connectivitat entre la zona de la Font Verda i el centre de la ciutat amb la construcció de tres passeres que travessin la via del tren, en concret, a l’alçada del Parc Torras Villà, a l’alçada del carrer Enginyers, i a l’alçada del carrer Minetes. “El cobriment de la línia del ferrocarril està clarament encallat i passaran molts anys abans no s’iniciï  el primer tram de cobriment de la via”, va assegurar Maynou.
 
En segon lloc, ERC-AG proposa més inversions per millorar les instal·lacions educatives vinculades al coneixement i molt especialment a la formació professional. Maynou va puntualitzar que no es tracta d’incrementar la despesa en manteniment dels centres educatius, sinó d’inversió en equipaments i equips, com ara nous laboratoris o ordinadors, per fer una formació de més qualitat que permeti als alumnes incorporar-se al mercat de treball en millors condicions.
 
Pel que fa l’ocupació, ERC-Ag proposa l’adequació del Club de Feina a les necessitats dels ciutadans, amb nous ordinadors i connexió WIFI, per tal que els aturats tinguin més facilitats a l’hora de buscar feina. A més, els republicans insisteixen en el trasllat del Servei Local d’Ocupació a Can Muntanyola  i l’adequació de la Masia Tres Torres com a centre cívic.
 
Entre les propostes d’ERC-AG, també n’hi ha una sèrie relacionades amb les millores en el manteniment de ciutat, com ara una partida per la renovació de canonades antigues. “No pot ser que cada mes deixem sense servei als veïns i veïnes dels carrers Navarra o Enric Prat de la Riba per les constants fuites d’aigua provocades per l’antiguitat de les canonades”,  explica Maynou.  
 
Respecte a la millora dels espais urbans, ERC-AG proposa, entre altres, l’acondicionament de la llera del Riu Congost i millora del passeig Fluvial, amb l’obertura  de passos entre la llera del riu i el passeig Fluvial per connectar la ciutat amb el riu, la construcció d’unes escales que enllacin el Parc de Ponent amb Plaça Constitució, i amb més fonts i bancs.
 
Per la seva part, Pep Mur, portaveu del grup municipal, va recordar que ERC-AG fa molts anys que reclama la implantació de pressupostos participatius i, en aquest sentit, va reclamar que en el futur Reglament de Participació Ciutadana es regulin els instruments a través dels quals la ciutadania pugui decidir a què es destina una part de les inversions del seu barri. Segons Mur, “són els veïns i veïnes els qui coneixen millor les necessitats del seu entorn més immediat” i va destacar la importància del microurbanisme, “aquelles petites coses que poden fer millorar de forma substantiva la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes”.
 
I precisament respecte al futur Reglament de Participació, Mur ha recordat que el Consell de Ciutat, òrgan responsable de redactar el Reglament de Participació, es va crear fa un any i encara no s’ha constituït.
 
Mur també va voler deixar palès la necessitat de millorar el manteniment dels barris perifèrics de la ciutat, “sobretot pel que fa a l’eficàcia en què s’arreglen les petites coses”,  i d’invertir en tots els barris en funció de les seves necessitats. També va destacar que, després d’iniciar converses amb els veïns dels barris perifèrics, s’ha detectat algunes reivindicacions comunes, com la millora de la neteja o el millor manteniment dels arbres i jardins de la ciutat.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament