Crònica del Ple de novembre

Ajuntament Granollers
Ajuntament Granollers

Podríem dir que el ple de novembre va ser el ple de les unanimitats, ja que la meitat dels expedients que anaven a votació es van aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals, un fet no massa habitual. D’aquests, el més agraït va ser l’atorgament de les medalles de la ciutat a Francesc Jané Carrencà i a Ceràmica Cumella. Per nosaltres és molt important i significatiu fer aquest reconeixement i agraïment als nostres ciutadans i ciutadanes per la tasca que porten a terme.
 
Molts vots favorables, hem dit. Tot i així, es van generar diversos debats. Un dels més intensos va ser sobre l’aprovació inicial de la regulació específica pel que fa als clubs socials de cànnabis. En aquest punt ens va sorprendre les contradiccions entre la regidora d’Urbanisme i Habitatge, la Mònica Oliveras,  i el portaveu del grup socialista, en Jordi Terrades. Mentre la regidora d’Urbanisme va assegurar que encara no s’havia produït cap incidència a la nostra ciutat, i que el motiu pel qual s’havia decidit crear un marc regulador era per millorar el seguiment d’aquest tipus d’activitat per part dels tècnics municipals, en Jordi Terrades va insistir en els problemes que aquests clubs generen i la necessitat d’avançar-nos-en. 
 
ERC-AG ens vam abstenir  per les preses i la manca de debat previ a l’elaboració d’aquesta ordenança. Per nosaltres, és imprescindible obrir un procediment participatiu amb els clubs cannàbics existents i amb els veïns que hi conviuen per tal de d’arribar a un acord, i aquest debat s’hauria d’haver fet abans de l’aprovació inicial de l’ordenança, que per cert no deixa de ser un “talla i engaxa” a la d’altres municipis. I en aquest sentit, va haver-hi una segona contradicció entre la regidora delegada d’Urbanisme i el portaveu socialista, ja que mentre en Jordi Terrades va assegurar que havien creat la norma precisament per encetar el debat amb veïns i clubs (regular primer i parlar-ne després, aquest és l’ordre i la manera de fer que presenta el PSC), la regidora va assegurar que sí s’havia tractat el tema amb veïns i clubs. En qualsevol cas, des d’ERC-AG sí farem aquest exercici de parlar amb clubs i veïns i farem les nostres al.legacions a l’ordenança
 
També amb preses es va portar a ple una modificació puntual de les normes urbanístiques del POUM sobre la qual ens vam abstenir a l’espera de poder estudiar amb els nostres experts les modificacions propostes durant el període d’al.legacions.
 
D’igual manera,  ens vam abstenir en els nomenaments dels representants de l’ajuntament al Patronat de la Fundació Orquestra de Cambra i al Consell d’Administració de VOTV. Respecte a aquest darrer punt, vam aprofitar per demanar a l’alcalde, president del consell, que vetlli  per intensificar la diversitat i pluralitat de la nostra televisió pública per tal de donar cobertura a totes les veus de la comarca que formen part de la societat.
 
El segon tema que més debat va generar va ser el referent a  dos mocions presentades sobre el procés sobiranista; la primera, de Ciutadans, en defensa de la unitat i igualtat de l’estat espanyol i, la segona, de CiU, ERC-AG i CRIDA-CUP, per donar suport a la resolució I/XI del Parlament de Catalunya que declara l’inici de la desconnexió amb l’estat espanyol i que blinda en el seu annex els drets fonamentals. En ambdós casos, les mocions van ser rebutjades amb el vot contrari del PSC, que un cop més ha decidit d’aquesta manera no posicionar-se amb l’excusa de no estar d’acord ni amb els que defensen una Constitució inamovible ni amb la defensa de la sobirania i de la legalitat catalana especialment en relació als drets fonamentals dels ciutadans que defensen els partits sobiranistes.

En el torn d’intervencions, el portaveu de Ciutadans, Enric Messeguer, va afirmar que els partits “rupturistes” volen trencar i dividir la ciutadania (una visió molt allunyada de la realitat que pot funcionar fóra de Catalunya però que no té cap credibilitat aquí) i va defensar la modificació de la Constitució com a solució. Per la seva part, el nostre regidor i diputat Chakir El Homrani  va lamentar la postura del PSC i va afirmar que aquests debats polítics són imprescindibles en un moment en que es vol limitar la democràcia pel fetitxisme que algun senten envers la Constitució. A més, va acusar l’Estat Espanyol d’actuar com la troica amb els Fons de Liquiditat Autonòmics (FLAs) però per motius ideològics i d’intentar limitar els debats dels projectes col·lectius a l’àmbit judicial.   
 
Finalment, destacar que el PSC va rebutjar, malgrat els vots a favor de tota l’oposició, la moció de la CRIDA-CUP per crear una comissió especial que redacti un reglament de Pressupostos Participatius, demostrant un cop més que fan ús de la seva majoria absoluta per governar sols.
 
En aquest punt volem recordar que fa més d’una dècada que ERC reclama la posada en marxa de pressupostos participatius per a que els veïns i veïnes tinguin l’oportunitat de decidir, per exemple, com gastar part del pressupost d’inversions i manteniment del seu barri. Una proposta amb la que hem insistit durant tots aquests anys i respecte a la qual seguirem  insistint i treballant.

Si voleu saber més sobre el Ple d'ahir, podeu consultar la informació CLICANT AQUÍ 

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament